1331FC Zoetermeer blijft koploper en pakt de eerste periode titel in de 3de klasse C. Afgelopen zondag moest FCZ thuis aantreden tegen FC Bodegraven. FCZ startte matig aan het duel, mede omdat een paar basis spelers ontbraken. De eerste 30 minuten was FCZ erg zoekende. Maar na een half uur begon de koploper in zijn spel te komen en begon het erop te lijken. Toch bleef het tot aan de rust 0-0.

Na rust begon FCZ veel beter te combineren en dat resulteerde in een paar grote kansen. Maar voor een doelpunt moest toch gewacht worden tot de75ste minuut. Uit een corner kopte Nyanor Yannick via de keeper de 1-0 binnen. FCZ ging onverstoord verder en kreeg uiteindelijk waar het recht op had. Na een goed opgebouwde aanval kwam aanvoerder Steven de Jong alleen voor doel en scoorde beheerst in de verre hoek (min 82).

Het had zelfs 3-0 kunnen staan maar helaas verzuimde FCZ in de slot seconde de score uit te bouwen.

FCZ blijft koploper in de 3de klasse c en heeft nu dus ook de eerste periodetitel op zak.

Verslag: Rewin Hoeblal.