Werff Lester van derOndanks schitterende weersomstandigheden leed DWO afgelopen zaterdag een gevoelige 0-2 nederlaag tegen Lugdunum uit Leiden. Pupil van de week Osama Almanak uit DWO E12 bleek de enige DWO-er te zijn die Lugdunum doelman Kevin Wassenaar wist te passeren. Van de uitstekend leidende scheidsrechter Van Ekelenburg ontving Almanak bij de aftrap twee DWO-loten, die Van Ekelenburg voorafgaande aan de wedstrijd voor de pupil had aangeschaft. Dat de hoofdprijs na afloop van de wedstrijd niet naar de pupil maar naar de in Frankrijk bivakkerende voorzitter ging, was een klein smetje op deze middag.

De beste minuten voor DWO waren de eerste tien minuten. Na een uitstekende voorzet van Lester van der Werff had Wouter van Ginkel al na vijf minuten spelen de openingstreffer voor het intikken, maar tot verbijstering van de supporters ging de bal over het doel van Wassenaar. Nadat Lugdunum-aanvaller Ozan Isitir na een kwartier spelen verzuimde om de Leidenaren op voorsprong te koppen, ging aan beide kanten het baltempo nog meer naar beneden, werden aansluitingen gemist en verdwenen voorzetten en lange ballen veelal in de voeten van de tegenstanders. Geheel onverwacht kwam Lugdunum toch op een 0-1 voorsprong nadat Isitir bij zijn tegenstander wegdraaide en zijn schot DWO-doelman Milan Klein volledig verraste.

Ook na de pauze viel er voor de DWO-toeschouwers weinig te genieten. Het baltempo lag te laag en daarbij ontstond ook nog veel balverlies, het meeste aan DWO-kant. Op randje buitenspel kreeg Van Ginkel nog een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar zijn schot ging ruim het doel van Wassenaar voorbij. Lugdunum creëerde nog wel enkele mogelijkheden, hetgeen vlak voor het eindsignaal in een 0-2 voorsprong voor de Leidenaren resulteerde. In reservetijd keerde Klein voor DWO nog een strafschop waardoor de nederlaag op 0-2 bleef staan.

Komende zaterdag speelt DWO om 14:30 uit tegen Kagia. Ook in deze wedstrijd kan DWO nog niet beschikken over de langdurig geblesseerde spelers Bakker en Van der Burg.