20151101 ONK Chefanja

Van 30 oktober tot en met 1 november 2015 werd in Tilburg de Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen op kort bad gehouden. Bij dit toernooi wordt alleen in de ‘all-in categorie’ gezwommen. Jongere zwemmers die de limiet voor dit toernooi hebben behaald mogen deelnemen, maar moeten het dan opnemen tegen senioren. Zwemvereniging WVZ was aanwezig met een ploeg met 3 jeugdzwemmers (Chefanja Nunes, Jasmijn Boon en Lauren van IJll), en 2 senioren (Nicole Bennis en Sanjiv Panday), gecoacht door Tom van Duijn, Robbert Nederveen en Richard de Lange. Daarnaast maakten 3 WVZ zwemmers (Claire Verkijk, Tes Schouten en Valerie van Roon) deel uit van het KNZB-RTC team.

Waar de nationale toppers streden voor limieten voor de EK korte baan later dit jaar in Netanya, was het doel voor de WVZ-zwemmers om goede races neer te zetten en eigen tijden te verbeteren. Dit leverde een aantal A- en B-finale plaatsen op. Nicole Bennis wist zich te plaatsen voor 2 B-finales op de 50m en 100m schoolslag en 2 keer een A-finale op de 100m en 200m wisselslag. Sanjiv Panday wist tussen het sprintgeweld op de 50m vrije slag voor het eerst onder de 24 seconden te duiken: 23.83. Chefanja Nunes verbeterde op 4 afstanden haar PR. Op de 100m en 200m vlinderslag wist ze zich te plaatsen voor de A-finales. Op de loodzware 200 meter vlinderslag haalde ze zelfs 5e plaats.

20151101 ONK TesOok de WVZ/RTC zwemmers deden het goed. Valerie van Roon haalde 2 PRs op de 100m vrij en de 50m rug. Ze wist zich 2 keer in de A-finale te plaatsen en eindigde in een sterk veld beide keren op de 4e plaats. De beste prestatie van Claire Verkijk was op de 200 meter wisselslag, waarop ze zelfs bijna het podium haalde. Met 2.16.31 kwam ze dicht in de buurt van het nationale record voor haar leeftijd en haalde ze een mooie 4e plaats. Medailles waren er voor schoolslagspecialist Tes Schouten. Ze behaalde brons in de A-finale op de 100m schoolslag en zilver op de 200m schoolslag.