4 ADO Ajax ME1Op vrijdagavond 30 oktober, de vooravond van competitiestart, waren de meisjes van FC Zoetermeer ME1 en MD1 in het Kyocera stadion aanwezig bij ADO Den Haag – Ajax vrouwen (uitslag: 1-2). De jongsten, van de ME1, mochten mee het veld op als players escort en de iets oudere meiden van de MD1 stonden enthousiast met vlaggen te zwaaien en waren de ballenmeisjes. Al met al weer een hele leuke ervaring voor deze sportieve meiden.

5 ADO Ajax MD1Hieruit blijkt ook dat het meidenvoetbal binnen FC Zoetermeer steeds belangrijker is. Want niet alleen wordt er door de meisjesteams twee keer per week getraind. Ook proberen ze regelmatig leuke sociale dingen te organiseren.

FC Zoetermeer MD1 is in een behoorlijke poule ingedeeld. Ze zijn in de bekerronde als tweede geëindigd, en mogen uitkomen in de 1e klasse 1. Een mooie prestatie voor meiden in de leeftijd van 10 tot 12 jaar, die allen voor het eerste seizoen 11 tegen 11 en op een heel veld spelen.

Voor de MD1 meiden was het trouwens een pittig weekend. De meesten waren pas vrijdagavond rond een uur op 23.00 thuis en zaterdagochtend stond op 08.30 uur alweer de uitwedstrijd tegen sv Den Hoorn MD1 op het programma. Het eerste deel van de wedstrijd ging gelijk op. Den Hoorn had wat meer initiatief, maar de verdediging met Julia, Emma, Evy, Niki en keeper Nikita wisten het achterin nog steeds goed op te lossen. Met venijnige counters waren wij gevaarlijk. In het tweede deel van de eerste helft kreeg FC Zoetermeer steeds meer overwicht. Het middenveld met Rosa, Meis en Ishana buffelde voor wat ze waard waren en kon de voorhoede met Amy, Quincy en Ilaya steeds beter bedienen.

In de 26e minuut kregen ze schuin voor het doel, op de rand van het 16-meter gebied, een vrije trap die de vrijstaande Meis net niet bereikte. Uit de scrimmage voor het doel kwam de bal bij Emma terecht die vanaf een meter of 11 uithaalde. Waar ze vorige week tijdens het Voetbal Talenten Toernooi nog een penalty via de lat over schoot, ging de bal nu via de onderkant van de lat achter de doellijn: 0-1. Duidelijk opgelucht sprongen de meiden elkaar in de armen. Dit was tevens de ruststand. En met 4 wissels was het weer de beurt aan Rilana, Danique, Senna en Chelynna om hun kunsten te vertonen.

In de tweede helft nam de MD1 het heft in handen en kon Den Hoorn alleen nog op de counter verrassen. Zo waren er afstandsschoten van Rilana en Niki die door de keeper ternauwernood konden worden gestopt en raakte Ilaya nog eens de paal. Ook een aantal corners konden ze net niet verzilveren.

Het duurde nog tot de 16e minuut voordat ze weer konden scoren. Emma onderbrak een counter en via een combinatie tussen Senna en Meis kwam de bal bij de snelle Ilaya. Met een hard en zuiver schot liet ze de keeper kansloos: 0-2.

Helaas werd het daarna al snel 1-2. Een moment van onachtzaamheid. De Den Hoorn aanvalsters kon doorstomen en liet de wederom goed keepende Nikita de bal uit het net vissen. En dat gaf het thuisteam hoop. En het werd weer spannender.

In de 23e minuut waren het Rosa, Ishana en Meis die de bal op het middenveld overspeelden. Op rechts werd Amy bediend die naar de achterlijn spurtte en haar tegenstander omspeelde. Een heerlijke voorzet volgde waar Danique in volle vaart op inliep. Haar harde knal was onhoudbaar en de marge was weer uitgebreid; 1-3.

Toch lieten ze zich een minuut later verassen. De snelle aanvalster kon weer doorlopen en kon met vallen en opstaan toch de 2-3 inschieten.

Er waren nog 5 minuten te spelen die door sommige meiden als 10 werden ervaren. Gelukkig kon Nikita in de laatste minuten haar doel schoon houden en blies de scheidsrechter voor het eind. Zichtbaar blij namen de meiden de felicitaties in ontvangst.

Door deze eerste overwinning staan zij samen met 3 andere teams bovenaan. Het seizoen duurt nog lang maar naar verwachting, kijkend naar de teams, zal het een spannende en leerzame competitie worden.

Wil je een keer meetrainen met de meiden (ME t/m MB, van 7 tot 16jaar) of de vrouwen?

Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.