CSC 0410Jay Weber van DSO sterk aan de bal

Voor aanvang van de wedstrijd tussen DSO en Sc Monster werd 1 minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van een lid van Monster.

Het was voor het laatst in het seizoen 2012-2013 dat Monster en DSO elkaar troffen in de competitie. DSO wist toen zowel het uit- als thuisduel te winnen. Sc Monster staat nu voor aanvang van de wedstrijd op een tiende plaats met slechts drie punten achterstand op DSO, dat positie drie bezet.

Het was er voor trainer Marten Glotzbach van de gastheren dus alles aan gelegen punten te pakken in deze wedstrijd om de aansluiting te houden op de bovenste plaatsen. Ook voor DSO-trainer Faizel Soekhai was het een wedstrijd die van belang was om zicht te houden op de twee koplopers, Westlandia en SVC’08. Soekhai had weer de beschikking over Rafik el Ousrouti, die een schorsing van één wedstrijd heeft uitgezeten.

Trefzeker

DSO had na dertig seconden al de mogelijkheid om de stand op het scorebord te doen veranderen. Mike Montanus wist de bal echter niet langs Willem-Jan Broch, keeper van Monster, te krijgen nadat hij in een één-tegen-één-situatie terecht kwam na een lange bal die achter de verdediging viel. Jordi van Maanen was in de achtste minuut echter wel trefzeker en wist de thuisploeg op een voorsprong te brengen: 1-0. Nadat DSO in het vervolg van de eerste helft opnieuw de kansen niet wist te benutten, bracht toch Vincent Visser acht minuten voor de thee vanaf de strafschopstip de stand op 1-1.

In de tweede helft kregen beide teams over en weer kansen, maar het spannendste deel van de wedstrijd zat in het laatste kwartier. Beide ploegen voerden de druk op en hierdoor werd het een aantrekkelijk slot van deze ontmoeting. Een doorbraak van Dylan Ligeon in de 89e minuut werd door Mike Looye binnen het strafschopgebied onreglementair afgestopt, wat hij met een gele kaart moest bekopen. Scheidsrechter Hilgersom wees terecht naar de stip. Opnieuw wist Vincent Visser bezoekende ploeg uit Zoetermeer vanaf elf meter op voorsprong te zetten. Inmiddels was de blessuretijd ingegaan en dacht DSO de punten op zak te hebben. Het leek de score op te voeren naar 1-3, maar arbiter Hilgersom annuleerde de treffer wegens buitenspel.

In een alles of niets poging bracht sc Monster de bal nog een keer voor het doel van DSO. Jordi van Maanen schoot van afstand, tot schrik van het Zoetermeerse publiek, de bal knap achter doelman Ismail Oruc: 2-2. DSO blijft meedoen om de bovenste plaatsen, maar is wel gezakt naar de vijfde plaats met zes punten achterstand op SVC’08, dat met 1-3 wist te winnen van Westlandia. Sc Monster zakt, ondanks het gelijkspel tegen DSO, toch naar een elfde plek.

Tekst en foto: Eric de Wit

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.