sgwzc heren 9 11 15

Tim van de Bend 5x scorend tegen De Devel

Heren 1: De Devel 1 – SG WZC 1: 11-11.

In Zwijndrecht voltrok zich zaterdagavond een waar spektakelstuk voor de neutrale toeschouwers (waarvan er niet veel waren) en de supporters van beide teams. Uiteindelijk liet het scorebord een eindstand van 11-11 zien (periodestanden: 2-4, 2-2, 5-0 en 2-5).

Kortom, een nogal grillig scoreverloop in een wedstrijd met vele gezichten. SG WZC startte goed, was de betere ploeg in de eerste twee periodes – met een hattrick van Tim van de Bend in de eerste – door goed georganiseerd aan te vallen en veel kansen te creëren. Twee verdedigende slordigheden hielpen de thuisploeg aan het eind van part twee weer in het zadel: 4-6.

In het derde kwart vervielen de Zoetermeerders in een oude fout: aanvallend stokte het, teamafspraken werden niet uitgevoerd, waardoor het verdedigend ook niet goed georganiseerd was. Nul scores en vijf tegendoelpunten waren het gevolg: 9-6.

Toen vervolgens De Devel de 10-6 met een man meer scoorde al snel in het vierde part gaf niemand nog iets voor de kansen van de gasten. De snelle goal na de time out (man meer) maakte echter weer iets van geloof wakker bij de Zoetermeerders, hoewel ook nog de 11-7 op het bord kwam met nog vier minuten te spelen.

Na opnieuw een score uit de man meer na de time out door Laurence van Drongelen – die in dit part zijn oude niveau van voor zijn blessure weer benaderde – was het SG WZC dat flink de overhand kreeg in de wedstrijd. In de laatste minuut scoorde Tim van de Bend zijn vierde en de gelijkmaker.

Daarna overleefden de gasten nog een man minder en scoorde Laurence van Drongelen drie seconden voor tijd de winnende punt (dacht een ieder). Tot afgrijzen van alles wat SG WZC was keurde de arbitrage het doelpunt af, terwijl de overtreding echt buiten de 5 meter plaatsvond. Eindstand derhalve 11-11.

Coach Cees Loendersloot hield aan het potje wat tweeslachtige gevoelens over: “Slechte beslissing dat laatste. Als het erbuiten is dan is het een doelpunt, als de overtreding erbinnen is, is het een strafworp. Maar de focus ligt nu weer op de laatste 5 seconden. We hebben 27 minuten en 55 seconden de tijd gehad om deze wedstrijd te beslissen, waarvan we het gehele derde part niet in de wedstrijd zaten: concentratie volledig weg en ook de wedstrijd. Dat vervolgens De Devel hetzelfde overkomt in de laatste drie minuten is een meevaller en lijkt iedereen tevreden met een punt. De ploeg heeft echter ook veerkracht getoond en de koppies zijn niet gaan hangen en dat is al een hele vooruitgang met vorige week. Als we komende week 4 partjes de focus kunnen houden zit er misschien wel meer punten in dan één, hoewel dat lastig gaat worden tegen een top-vier ploeg.”

Ondanks het ene punt, blijft SG WZC 1 hekkensluiter in 2A, mede door de overwinning van De Warande bij Arethusa 1.

Doelpunten: Tim van de Bend 5x, Jermaine Gras en Laurence van Drongelen beiden 2x, Robin Grunefeld en Ivo Verlinden beiden 1x.

Zaterdag 14 november speelt SG WZC 1 tegen LZ ’86 1 (Leiden). Om 20.15uur gaat de bal te water in thuisbad De Veur.