sgwzc dames 9 11 15

Keepster Kim den Hollander stopt een strafworp

De Zoetermeerse waterpolodames kennen een prima seizoenstart. Na vijf competitieronden handhaaft de kersverse promovendus zich tegen alle verwachtingen in de eerste plaats in de Eerste Klasse.

sgwzc dames 2 9 11 15In het smalle en warme bad van Livo in Varsseveld waren de wedstrijdpunten voor de WVZ/ZVZ Combinatie lang buiten bereik. De Achterhoekers stonden binnen no-time met 5-1 voor en SG WZC moest de achtervolging inzetten. Op imponerende wijze werd punt voor punt halverwege de stand gelijk getrokken. Beide ploegen wisselden met een 6-6 tussenstand op het scorebord van speelhelft.

“Wat een come back. Een klein wonder,” vond coach Kloosterman. “Zeker ook omdat na drie minuten onze aanvoerster Marloes Knol uitviel met een gebroken duim. Een ongelukkig duel, heel vervelend, ook omdat Marloes meestal wel goed is voor een aantal doelpunten. De rest van de ploeg moest echt tot het uiterste gaan. Met slechts twee wissels op de bank was het hard werken en weinig rusten. Dat doen de dames op de terugweg maar,” knipoogt hij breed glunderend.

Na de 6-6 begon de wedstrijd eigenlijk opnieuw. De kansen waren voor beide ploegen weer gelijk. Via 6-7 en 7-8 werd het derde kwart met 8-8 afgesloten. Marjolein Brummelkamp zette de Randstedelingen op vijf minuten voor het eind op prachtige wijze op een 8-9 voorsprong. Livo maakte vervolgens voor de laatste keer gelijk. Een slimme time out met nog 24 seconden op de klok, gaf WZC nog een laatste kans om een goede aanval op te zetten. Via een treffer van Wendy van Dijk werd alsnog de overwinning opgeëist. De resterende elf seconden waren voor Livo niet genoeg iets terug te doen.

“Wat ben ik trots op die meiden”, zegt Kloosterman. “Dit resultaat is een groot compliment waard. De blijdschap was heel groot. We hebben deze winst aan de enorme inzet van de hele ploeg te danken. Waar iemand een foutje maakte, loste een teamgenoot dat op. We bleven werken, met en voor elkaar met als gevolg dat we nog een weekje op de eerste plek staan. Een thuisblijver appte ons net dat er voor de tweede achtereenvolgende week slechts twaalf ploegen in Nederland beter zijn dan wij. Ik zie dat wel wat anders, maar het gaf de hele ploeg toch wel een kippenvel gevoel.”

Volgende week spelen de Zoetermeerse dames weer een thuiswedstrijd. Njord uit Veldhoven komt dan op bezoek in De Veur. Tot nu toe eindigden vier van de vijf wedstrijden in een uitslag met slechts één doelpunt verschil. Of die trent blijvend is, zal vanaf 19:00 uur blijken.

Livo - SG WZC: 9-10

Periodestanden: 5-1, 1-5, 2-2, 1-2

Doelpunten SG WZC: Wendy van Dijk 4x, Nikkie van Veen 2x, Marjolein Brummelkamp, Esther Klok, Svetlana Wolters, Marise de Groot.

Saves keepster Kim den Hollander: 8, waarvan 1 strafworp.

 

Bijzonderheden: Aanvoerster Marloes Knol viel al na 3 minuten uit met een gebroken duim.

Een fotoverslag van Olaf Otten staat binnenkort op de SG WZC Facebookpagina.

Fotografie: Olaf Otten/OttenZien.nl

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-