20151114 71611

De winnaars in de categorieën Pupillen en Cadetten ontvangen hun medaille uit handen van mevrouw Van Leeuwen, wethouder Sport, Jeugd en Economische Zaken van Zoetermeer.

Zaterdag 14 november ging bij Schermschool Kardolus aan het Speulderbos de nieuwe competitie om de Gerda Kardolus-Rolving Trofee van start. Jeugdige deelnemers van schermscholen uit Amsterdam, Leiden, Tilburg en Zoetermeer betraden de loper voor deze eerste ronde. Er werd geschermd op degen, jongens en meisjes gemengd. Zaal Kardolus was weer goed vertegenwoordigd bij de medailledragers.

In de ochtend werd Sascha Waaijer eerste bij de Kuikens (2006/07) en Maurits Remmen derde bij de Benjamins (2004/05). De eerste plaats bij de Benjamins was voor Jesse Pieper van Leidse schermschool A.E.W.

In de middagronde werd er gestreden om de finaleplaatsen in de categorieën Pupillen (2003/02) en Cadetten (2001/00). Bij de Pupillen nam Damiano Marsili de eerste prijs mee naar Leiden. De tweede prijs was voor een van de weinige dames, Pippa van der Zwan. De derde prijs was voor Simon van Gastel, beiden van Zaal Kardolus.

20151114 71603 20151114 71602

Bij de Cadetten werd de eerste plaats op het erepodium ingenomen door Thomas Lugtenburg (Leiden). De tweede plaats was voor Martijn van As (Amsterdam-Zuid) en de derde voor Noury Yahouni (Tilburg).

De winnaars in de middag hadden het voorrecht om hun prijs te ontvangen uit handen van de wethouder Sport van Zoetermeer, mevrouw Van Leeuwen.

Deze competitie wordt jaarlijks georganiseerd ter nagedachtenis van oud-lid en mede-oprichtster Gerda Kardolus. In het nieuwe jaar volgen nog twee rondes, waarna in juni de finale verschermd wordt.