doing erolstoelhockey zoetermeer 13Zaterdag 14 november gingen de elektrische rolstoelhockeyers van Doing E1 en E2 er in Purmerend weer vol tegenaan op de tweede competitiedag van het seizoen. Na de eerste competitiedag stond Doing E1 eerste in de tweede klasse en Doing E2 tweede in de derde klasse van de regio West.

Doing E1 begon de dag met een makkelijke overwinning op SG Waterland E1. In de rust stonden zij al met 9-0 voor, na 6 goals van Ferry en 3 van Boyan, en uitstekend blokwerk van de altijd scherpe Nina. Na de rust trokken ze (met Johan in plaats van Karin) deze lijn door zodat ze uiteindelijk uitkwamen op een 20-0 overwinning. In totaal wist Ferry deze wedstrijd 11 keer het net te vinden, Boyan 4 keer en Johan 5 keer. Maar belangrijker dan de goals waren natuurlijk de teamspirit en de samenwerking, en die waren allebei top. Dit bleek ook duidelijk uit de wijze waarop de goals tot stand kwamen. In plaats van ieder voor zichzelf drie tegenstanders te passeren kozen zij vaak voor de meest intelligente, hockeyende oplossing: overspelen naar een vrijstaande medespeler, zeker als die zich ook nog eens in een betere scoringspositie bevond. Mede hierdoor werd het ook een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek.

De tweede wedstrijd van Doing E1 tegen Evergreen on Wheels E3 was evenmin spannend. Bij de rust stond Doing al met 8-0 voor, en de eindstand van 16-1 was dan ook geen verrassing. Met name Ferry was weer goed op dreef met 13 goals, maar ook Boyan (2 goals)en Johan (1 goal) droegen hun steentje bij. Wederom een prima resultaat, waardoor zij na vier wedstrijden aan kop gaan in de tweede klasse.

Direct daarna speelde Doing E2 haar eerste wedstrijd van de dag, tegen Catwyck E1. Doing begon meteen goed en stond in de rust al met 3-1 voor; de eindstand werd uiteindelijk 5-1. Een degelijke overwinning, met 2 goals van Rick en 3 van Johan.

De volgende wedstrijd trok de E2 deze goede lijn door met een overwinning op Kampong E5. In de rust stonden ze weliswaar met 4-1 voor, maar in een aantrekkelijke wedstrijd ging de strijd op en neer. Gelukkig wist Doing E2 deze uiteindelijk met 7-4 te winnen, dankzij goals van Rick (2), Johan (3) en Karin (2, met T-stick!).

De laatste wedstrijd won de E2 met groot gemak van Only Friends E1; met een ruststand van 7-0 en een eindstand van 20-0 was het duidelijk geen gelijkwaardige strijd. Wat wel heel leuk was: 13 goals van Rick, 5 van Karin (!) en 2 van Johan (die ook zijn eerste minuten als keeper mocht noteren!), plus een lekker blokkende Esther.

Door deze prima resultaten is Doing E2 opgerukt naar de eerste plaats, waardoor nu beide Doing-teams uitzicht hebben op promotie naar een hogere klasse volgend seizoen. Al met al dus een uiterst productief dagje, waarop coach, scheidsrechter, spelers en supporters zich weer van hun beste kant hebben laten zien!

Interesse in Doing E-hockey? Volg Doing via de website e-rolstoelhockey.doing.nl