1018Slechts twee punten was het verschil voor aanvang van de wedstrijd. Voor beide partijen dus van groot belang punten te pakken om mee te blijven doen om de bovenste plaatsten van de competitie in de tweede klasse C.

In een zeer matige eerste helft liep DSO opnieuw tegen een snelle achterstand op. In de zevende minuut brak Kevin van Velden door de achterste linie van DSO en wist de bal behoedzaam achter keeper Ismail Oruc te spelen: 0-1.

De ploeg van trainer Faizel Soekhai (komende week te gast in het TV-programma ‘Haaglanden Voetbal aan tafel’) kon in het verloop van de eerste helft geen vuist maken, terwijl het bezoekende team van Corné van Doorn daarentegen door een beter combinatiespel meer vat op de wedstrijd kreeg. Toch wisten de Westlanders de voorsprong niet uit te breiden en werd met een 0-1 ruststand de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft deed DSO er alles aan om het initiatief terug te pakken, wat uiteindelijk resulteerde in diverse Zoetermeerse kansen. Halverwege de tweede helft viel Anthonio Thomas sterk in, nadat Tim Lamboo het veld met een blessure moest verlaten. Thomas wist in de 67e minuut de aansluitende treffer te produceren.

DSO voelde dat er meer in zat en voerde de druk op. In het laatste kwartier waren er zeker vier uitstekende mogelijkheden om Lyra op de knieën te krijgen, maar ook in deze wedstrijd lukte het DSO niet om de opgelegde kansen te benutten. De mannen van Corné van Doorn voerden op hun beurt de druk op in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

Acht minuten voor tijd was Rafik El Ousrouti attent in de rebound, door een van de paal terugkaatsende bal achter doelman Tom Binnendijk in te tikken: 2-1. In de laatste minuut van de wedstrijd ontsnapte DSO nog, nadat een goed ingeschoten vrije trap van John Vermeer naast het Zoetermeerse doel belandde.

DSO komt na deze overwinning op de vierde plaats met 17 punten. Scheidsrechter Vriesenga floot een prima wedstrijd en had slechts twee gele kaarten nodig (voor DSO-speler Dylan Ligeon en voor John Vermeer van Lyra).

Tekst en foto: Eric de Wit