CSC 0286Veel publiek bij de derby DWO – DSO, Rafik El Ousroutin in actie.

Ondanks de weersomstandigheden en de verplaatsing naar het terrein van DWO was er veel publiek aanwezig om deze derby tussen DWO en DSO te aanschouwen. Van een stadsderby wordt vooraf altijd veel verwacht, maar deze wedstrijd begon van beide kanten zeer mat. DSO speelde de bal prima rond, maar wist geen echte kansen te creëren. Pas na dik een half uur ontstond de eerste mogelijkheid voor DWO. Een kopbal schampte de lat. Eén minuut later kwam Rodion Pont vanaf de zijlijn goed door richting DWO-doelman, maar schoot vervolgens voorlangs.

In de 38e minuut was het dan eindelijk raak. Anthonio Thomas werd vanaf de zijkant aangespeeld door Julian Jenner en kwam hierdoor in een één-tegen-één situatie en liet de bal achter de doelman in het DWO-doel verdwijnen: 0-1.

Na de thee was het voornamelijk DWO dat voor de winst ging. DSO begon de tweede helft onzorgvuldig. In de 51e minuut viel Jay Weber na een ongelukkige botsing met een enkelblessure uit. Jahrizino Valentijn (o.a. ex-Haaglandia) scoorde in de 65e minuut de verdiende gelijkmaker. Na een incident met Rafik El Ousrouti en Lester van der Werf besloot scheidsrechter Toonen El Ousrouti te laten wisselen door trainer Faizel Soekhai. In de stand kwam geen wijziging meer en de stadsderby eindigde dus onbeslist: 1-1.

Voor trainer Faizel Soekhai en zijn assistent Chaly Jones was dit de tweede oefenwedstrijd binnen een week. Afgelopen dinsdag wist DSO met 2-5 te winnen van zondag 2e klasser sv Gouda. Aanstaande dinsdag speelt DSO opnieuw vriendschappelijk. Wilhelmus (zondag 2e klasse) is dan de tegenstander. De wedstrijd begint om 20.00 uur op het terrein van Wilhelmus, sportpark Westvlietweg aan de Groene Zoom 2. Soekhai maakt tijdens deze wedstrijden gebruik van de mogelijkheid om o.a. jeugdspelers aan het werk te zien in de hoofdmacht van DSO.

Opstelling: Kleis, Lops, Visser, Tolman, Blom (Pont), Nandkoemarsing (Bekker), Weber (Ait El Hadj), de Wit, Montanus, Thomas, Jenner (El Ousrouti)

Tekst en foto: Eric de Wit