sgwzc heren 23 11Jermaine Gras 6x scorend tegen HZC De Robben

In Hilversum tegen HZC De Robben 1 bleven de heren van SG WZC 1 opnieuw met lege handen achter: 10-9 (periodestanden 1-2, 2-2, 3-1, 4-4). Door de nederlaag blijven de Zoetermeerders staartploeg in 2A en wacht het team van coach Cees Loendersloot na een derde van de competitie nog altijd op de eerste overwinning.

De gasten startten prima en namen brutaal een 0-2 voorsprong nadat daarvoor nog een man meer en een strafworp niet in doelpunten werden omgezet. Na de 1-2 en de 2-2 in het tweede part zette Jermaine Gras met twee midvoor acties zijn team weer op voorsprong: 3-4.

De derde periode begon eveneens goed voor gasten: uit de man meer scoorde Jesco Molenkamp de 3-5. Een slordige fase, zowel aanvallend als verdedigend, volgde waarvan de thuisploeg gretig profiteerde: 6-5.

Het laatste bedrijf was uitermate spannend: de Hilversummers scoorden de 7-5, maar via de strafworp – benut door Jermaine Gras – kreeg SG WZC weer aansluiting. Opnieuw liep de thuisploeg uit naar 9-6. De man meer werd door Robin Grunefeld omgezet in een score, waarna de thuisploeg (weer) lucky scoorde: 10-7.

Het was opnieuw Jermaine Gras die met zijn 6e doelpunt zijn team weer uitzicht gaf op een resultaat en ook Laurence van Drongelen wist uit een contra te scoren: 10-9.

Helaas ging de laatste man meer na de time out de mist in en bleef een verdiend resultaat uit voor de hard werkende Zoetermeerders.

Cees Loendersloot feliciteerde zijn ploeg niettemin met de mentale overwinning: “We zitten in een lastige fase, nadat we het seizoen strompelend zijn begonnen en dan kom je in die bekende hoek terecht waarin veel zo niet alles tegenzit. De enige remedie is keihard blijven werken en dat heeft de ploeg gedaan en ja, daarbij maken we nog teveel kleine foutjes, hebben we weinig geluk en meer pech, maar missen we soms ook nog de kwaliteit om toe te slaan en beslissend te zijn. Ondanks dat we zonder punten – en minimaal 1 was wel verdiend geweest – naar huis gaan, denk ik dat we wel weer een stap in de goede richting hebben gezet: dit potje zag er over vier periodes al weer veel beter uit dan een paar weken terug. Dit vasthouden en komende week met die punten erbij dan maar.”

Doordat alle staartploegen verloren verandert er niets onderin en kan SG WZC 1 met een thuisoverwinning op Arethusa 1 – komende week de tegenstander – nog voor de winterstop de onderste plek verlaten.

Doelpunten: Jermaine Gras 6x, Jesco Molenkamp, Laurence van Drongelen en Robin Grunefeld allen 1x.

Zaterdag 28 november 20.00uur in de Veur: SG WZC 1 – Arethusa 1 (Oss).

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-