feyenoord 184feyenoord 171De sportklas van het Alfrink College heeft vrijdag 20 november een bezoek gebracht aan Feyenoord. De brugklas, die niet alleen meer uren gym krijgt, wordt ook getrakteerd op sport gerelateerde excursies om zo wat meer inzicht te krijgen in de achtergronden van de sport. Afgelopen vrijdag stond dan ook het bezoek aan de Rotterdamse eredivisieclub op het programma. Tot groot enthousiasme van de leerlingen was het Alfrink in staat geweest de originele spelersbus te regelen voor het vervoer naar de Kuip.
In het stadion kregen de leerlingen een rondleiding, waarbij sky-boxes, kleedkamers, het supportershome en de tribune werden bezocht. Vervolgens mochten de leerlingen langs het veld naar de dug-outs om vanaf de reservebank de prachtige grasmat te bewonderen. De gids vertelde de leerlingen, in onvervalst Rotterdams, over de hoogtepunten van de Rotterdamse club en de historie van het stadion.
Vervolgens bezocht de klas een training van de Feyenoordselectie. Geboeid keken de vele voetballertjes naar de diverse trainingsvormen. Na de training waren de spelers bereid om met de leerlingen op de foto te gaan. Naast Dirk Kuyt bleek met name Rick Kasdorp erg populair, die ook uitgebreid de tijd nam voor de sportklas.

-advertenties-

-goede doel-