CSC 0658DSO pakte drie belangrijke punten door een overtuigende overwinning op HVC’10 op sportpark De Rondgang. De formatie van trainer Faizel Soekhai behoudt daardoor ook de aansluiting met de top van de 2e klasse C. DSO stijgt namelijk naar de derde plaats en is nu de koploper in de tweede periode. De achterstand op koploper Westlandia is momenteel zes en nummer twee SVC’08 drie punten.
DSO-trainer Faizel Soekhai begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Björn Blom. Ook kan hij voorlopig niet beschikken over Jeroen Heijdt en Tim Lamboo, die beiden met knieproblemen aan de kant moeten blijven. Tim Lamboo zal begin december geopereerd worden aan zijn knie en ook de revalidatie van Jeroen Heijdt zal nog enige tijd duren. Hij zal voor de winterstop niet terugkeren op het veld.

Voorzichtig

DSO begon de wedstrijd voorzichtig. Rafik El Ousrouti kon de score na een klein half uur openen, maar zag zijn stiftbal net over het doel van Kevin Bogarde gaan. DSO speelde de eerste helft de bal goed rond, maar werd in de 35e minuut verrast door een tegendoelpunt van Esley van der Est. Twee minuten na de openingstreffer was het dezelfde Rafik El Ousrouti die de schade weer herstelde. Een één-tegen-één situatie met doelman Kevin Bogarde wist hij als winnaar af te sluiten: 1-1.

Vijf minuten voor de thee was het opnieuw Rafik El Ousrouti die raak schoot en de Zoetermeerders op voorsprong zette: 1-2. Het goed verzorgde spel van de eerste helft wist DSO in het tweede bedrijf niet op de mat te leggen. In de 54e minuut kwam HVC’10 dan ook terug in de wedstrijd en tekende Leroy Smits de 2-2 aan.

Hierna herpakte DSO zich en wist het HVC’10 haar wil op te leggen. Hierdoor ontstond er meer ruimte voor de bezoekers. Anthonio Thomas maakte hier goed gebruik van en scoorde na een uur spelen de 2-3. In de laatste fase van de wedstrijd speelde de sterk spelende middenvelder Jay Weber een hoofdrol. In het laatste kwartier scoorde hij namelijk tweemaal: 2-5.

De wedstrijd werd uitstekend geleid door het Tweede Kamerlid – en aanstaande nieuwe burgervader van Capelle aan den IJssel – Peter Oskam.
Opstelling: Oruc, Lops, Visser, Tolman, Ligeon, Ait El Hadj, Weber, de Wit, El Ousrouti, Montanus (Thomas), Riley (Jenner)