Harmes WilmarDWO heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen het sterke DoCoS uit Leiden binnen twee minuten in reservetijd uit handen gegeven en nadert ondanks handhaving op de zevende plek iedere week dichter het rechter rijtje in poule 3A.

DWO kende geen goede herinnering aan de laatste wedstrijd twee jaar geleden gespeeld in Leiden. Alhoewel die wedstrijd destijds de opmars werd naar de tweede klasse, bleken de Zoetermeerders afgelopen zaterdag op geen enkele wijze bij machte om een terugkeer naar de tweede klasse na te streven. Het gemis van langdurig geblesseerde basisspelers dreigt het elftal van trainer Sascha Tuijt te gaan opbreken. Ook het feit dat enkelen binnen het elftal door schorsingen om de week niet inzetbaar blijken te zijn, doet de Zoetermeerse strategie geen goed. DoCoS begon voortvarend, speelde scherp, zat er bovenop en gunde de spelers van DWO weinig tot geen ruimte. DWO wenste echter niet zo maar te buigen en zocht waar het kon de weg naar voren. Zo ontspon zich een scherp gespeeld duel waarin de beste kansen absoluut voor DoCoS waren. Het spektakel in het eerste bedrijf werd bewaard voor de laatste vijftien minuten. Eerst besloot Mitchel Klein een goede loop- en combinatieactie met een schot van de bal laag in de hoek, maar DWO-doelman Wilmar Harmes redde ten koste van een hoekschop. Vervolgens was Sven Ravensbergen, vrijgelopen bij de tweede paal, dicht bij de openingstreffer na een prima hoekschop van Slingerland. Kort daarop leek Slingerland te scoren uit een afstandsschot, maar de bal werd door de DWO-goalie gekeerd. In de rebound leek Ravensbergen te scoren, maar bracht DWO-verdediger Edwin van der Veer net voor de lijn redding. DWO leek met een dubbelblank stand te moeten gaan rusten, maar gaf in blessuretijd toch nog de wedstrijd uit handen. DoCoS-spelers Tim Gonlag en Erik van der Pot brachten in twee minuten tijd DWO de nekslag toe. 2-0, tevens de ruststand.

Ondanks het naar voren schuiven van DWO-verdediger Mike Mulder naar de voorhoede, kon DWO in de tweede helft geen aanspraak meer maken op een gelijk spel of overwinning. DWO probeerde de bakens nog te verzetten, maar stuitte op een hechte DoCoS-ploeg die geen kansen weggaf. Zelf kreeg DoCoS, in de af en toe door hagelbuien geteisterde tweede helft, nog een paar goede mogelijkheden de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar een derde treffer bleef uit. Bij DWO debuteerde jeugdspeler Edwin van der Veer die een zeer goede indruk achterliet. Voor de verkleumde DWO-aanhang resteerde een warme gezellige DoCoS kantine met een muzikale opwarming. Komende zaterdag 5 december speelt DWO om 14.30 uur thuis tegen Floreant.