sgwzc dames 30 11 15De Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC doen het verrassend goed in de landelijke Eerste Klasse. Afgelopen seizoen was er onverwacht een promotie. Deze jaargang draait WZC in de een na hoogste competitie in de top van het klassement mee. De dames staan zelfs bovenaan. De ranglijstaanvoerder nam het in een onderling treffen op tegen de nummer twee, De Gouwe uit Waddinxveen. Het aantrekkelijke duel bleef onbeslist en eindigde in 5-5.

“Dit was nog eens een intens gevecht! Een dijk van een duel met alles erop en eraan, behalve een winnaar,” zegt coach Kloosterman. “Het ging de hele wedstrijd gelijk op. Begin laatste kwart maakten we een klein gaatje en wordt het 5-3. Direct daarna maakte De Gouwe een prachtige aansluitingstreffer. 5-4. Zelf waren we een aantal keer ongelukkig in de afronding. Het lukte ons niet nog een goaltje bij te prikken. Dat lukte hen wel waardoor ze nog gelijk komen en het in 5-5 eindigt. Even een kleine teleurstelling, maar direct ook het besef dat we zo goed bezig zijn deze competitie. We staan nog steeds eerste en we behalen het een na beste resultaat tegen de nummer twee. Wie had dat gedacht? Op de tribune en in het clubhuis vang ik de woorden promotie en Eredivisie wel eens op. Daar zijn we zelf helemaal niet mee bezig. Is ook geen doel. We willen gewoon lekker spelen en ons elke training en wedstrijd weer verbeteren. Met ups en downs gaat dat redelijk goed. We hebben als ploeg weinig ervaring op dit hoge niveau. Bij de tegenstanders liggen vaak meerdere speelsters met Eredivisie ervaring, of meiden die bij Oranje hebben gespeeld. Die ervaring hebben wij niet. Hoe meer wedstrijden we zoals die van vanavond spelen, hoe sneller onze ontwikkeling gaat,” besluit hij.

Komende zaterdag is er geen competitie vanwege Pakjesavond. De week daarna, 12 december, gaat de ploeg naar Heerenveen. Daar is om 19:00 uur de nummer drie SGHA de tegenstander.

SG WZC - Z&PC De Gouwe: 5-5

Periodestanden: 1-1, 2-2, 1-0, 1-2

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 2x, Nikkie van Veen 2x, Esther Klok

Saves keepster Kim den Hollander: 8 inclusief 1x strafworp

Een fotoverslag van Olaf Otten staat binnenkort op de SG WZC facebookpagina.

Schutter Esther Klok wist met een fraaie treffer niet alleen het scorebord in beweging te brengen. (Foto: Olaf Otten)

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-