nienkeOp zondag 24 januari 2016 organiseert Handboogschietvereniging HKS Zoetermeer, onder auspiciën van de Nederlandse Handboog Bond, het Nederlands Kampioenschap Indoor handboogschieten (NK Indoor). In de aanloop naar dit topsportevenement, dat zal plaatsvinden in sporthal de Oosterpoort in de wijk Oosterheem te Zoetermeer, biedt HKS een aantal Zoetermeerse basisscholen de mogelijkheid deel te nemen aan een speciale competitie voor groep zeven en acht uit het basisonderwijs. De gemeente Zoetermeer heeft namens HKS scholen uitgenodigd deel te nemen aan een handboogclinic. Deze clinic zal tijdens de reguliere gymlessen plaatsvinden en kent een actief sport- en spelprogramma, waarin de handboogsport centraal staat.

De clinics worden verzorgd door David Stevenhagen, vrijwilliger van HKS, ALO gediplomeerd sportdocent en gecertificeerd handboogtrainer. David heeft veel ervaring met het verzorgen van handboogclinics en wil zich op deze wijze voor de sport, de vereniging en vooral voor de leerlingen inzetten.

De basisscholencompetitie is afgelopen week van start gegaan en zo’n 1000 leerlingen zullen in de komende weken uitleg krijgen over de sport en met speciaal daarvoor bestemd, veilig materiaal leren schieten. Op zaterdag 23 januari wordt in de accommodatie van HKS in het Westerpark te Zoetermeer de halve finale van de basisscholencompetitie verschoten. Hier worden drie toppers geselecteerd voor deelname aan de spectaculaire finale tijdens het NK Indoor op 24 januari, die onder toeziend oog van de Nederlandse topschutters en kandidaten voor de Olympische spelen 2016 in Rio de Janeiro zal worden verschoten.

Uiteraard zijn alle deelnemers aan de basisscholencompetitie van harte welkom bij het NK Indoor, waar wellicht een fotomoment of zelfs een handtekening van de Nederlandse Olympische schutters bemachtigd kan worden!

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-