lionspantersOp de late zaterdagavond reisden de Panters af naar Dordrecht. Kijkend naar de stand in de competitie zouden de Panters deze wedstrijd moeten kunnen winnen. Maar toch heeft het team zich een paar keer lelijk verslikt in de Lions. Twee seizoenen geleden verloren zij dik en het laatste seizoen waren ze slechts de sterkste in de overtime.

Dordrecht heeft een goede goalie en als hij er zin in heeft, dan kan hij zomaar een wedstrijd winnen voor zijn team. En zo leek de wedstrijd ook te beginnen. Een totaal uitgespeelde kans van de Panters leek de basis te worden van de eerste goal en toch wist Fabian Schotel zijn team te redden van een snelle eerste tegengoal. Hij kon uiteindelijk 8.33 minuten zijn goal schoon houden voordat Jeffrey Melissant de puck in het doel prikte.

Ofschoon de Panters speltechnisch het overwicht hadden in de wedstrijd, wist Dordrecht kort hierop de stand in evenwicht te brengen. Uiteindelijk zorgde Turpijn ervoor dat Panters met een 2-1 voorsprong na 20 minuten de ijsmachine ruim baan konden geven.

De tweede periode werd duidelijk hoe de kaarten geschud zouden gaan worden voor deze wedstrijd. De Panters domineerden het spel met mooie combinaties en Fabian is weinig gespaard gebleven voor zijn savingspercentage. Goals van Thomas, Jurryt, Teris, Scott en Chris zetten de Panters op 7-2 voorsprong.

De 3e periode begonnen de Lions wederom gedreven, desondanks wisten de Panters het verschil op het scorebord te vergroten door goals van (man of the match) Joy Turpijn en Thomas Borgman. Met een 3-10 eindstand kunnen zij terugkijken op een goede wedstrijd van de Panters.

Op Sinterklaasavond om 18.00 uur speelt de Zoetermeerse equipe de belangrijke uitwedstrijd tegen de Amstel Tijgers. Winst is nodig om een kans op de play-offs te behouden.

Zaterdag 12 december spelen de Panters een volgende thuiswedstrijd tegen UNIS Flyers Heerenveen. De puck zal de face-off stip raken om 20:00, het Silverdome heeft weer een mooie pot ijshockey voor de boeg, Hockey Night in Sweetlake!

Foto: Robert Bos

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-