05122015 MvO SharonPrins Hedman 002De Zoetermeerse dartster Sharon Prins is dit jaar helaas vroegtijdig uitgeschakeld in de 1e editie van het Finder Darts masters, het vroegere Zuiderduin Masters (dat lang sponsor is geweest van dit toernooi). Sharon is pas sinds afgelopen augustus weer begonnen met trainen na de geboorte van zoontje Quint in februari. Via een kwalificatie toernooi plaatste zij zich voor de Finder Darts Masters.

Op vrijdagavond verloor de Zoetermeerse van Anastasia Dobromyslova, de Russische titelverdedigster in Egmond aan Zee. Om nog aanspraak te mogen maken op de 2e ronde moest Sharon Prins winnen van de als 2e geplaatste Deta Hedman. Prins kwam eigenlijk niet in haar spel en verloor vrij kansloos van de Engelse, het werd uiteindelijk 4-1. Met dit resultaat was de vroegtijdige uitschakeling een feit. De titel bij de dames ging dit jaar naar de Engelse Fallon Sherrock.

05122015 MvO SharonPrins Hedman 004 05122015 MvO SharonPrins Hedman 005

Sharon begon in januari 2006 met darten bij een toernooi in het Westland genaamd Monsterse Embassy. Zij was toen 18 jaar. Sharon: “Ik gooide altijd thuis met mijn stiefvader en werd voor dat toernooi opgegeven door hem. Ik moest mezelf ‘meten’ met andere dames. Dat ging zo goed dat ik 2e werd en mezelf daarmee in de kijker speelde..

Ik werd gevraagd voor een competitieteam en ging rankings in Nederland gooien. Ik gooide zo lekker dat ik meteen in dat jaar bij het Nederlands Team zat en daar tot heden in speel. Ik ging steeds meer internationaal spelen en kon me goed meten bij de rest van de dames over de hele wereld. Ik heb rond de 10e plek van de wereld gestaan in de ranking en heb al 3x op Lakeside mogen staan waarvan 2x een 3e plek behaald.”

Foto’s: Martin van Oostveen

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-