dso kmdStevig kopduel tussen de beide aanvoerders, links Jesse de Waard van KMD, rechts Jay Weber van DSO

DSO verslikte zich thuis op sportpark Bentwoud in het bezoekende KMD. Een wedstrijd ook waarin de doelverdedigers alle aandacht vroegen. Twee treffers ontstonden door toedoen van de doelman. KMD sloeg vlak voor tijd alsnog toe: 1-2.

DSO vertoonde zowel in de eerste alsook in de tweede helft prima verzorgd spel, alleen de laatste bal na de combinaties kwam vaak net niet aan, waardoor de ploeg van trainer Faizel Soekhai het zichzelf onnodig moeilijk maakte.

Het duel leek af te stevenen op een 0-0 ruststand. Maar in de 40e minuut verslikte doelman Ismail Oruc van DSO zich in een bal bij het uitverdedigen. Hij stapte op de bal waarna de oplettende Jesse de Waard het speeltuig simpel achter de lijn kon werken. Daardoor mocht KMD toch nog met een voorsprong de rust in.

Door de, naar het zich liet aanzien, ernstige blessure die Ismail Oruc opliep tijdens zijn misstap, besloot scheidsrechter Kuup met de teams de kleedkamer op te zoeken en de wedstrijd tijdelijk te staken. Na de thee keerde Oruc dan ook niet meer terug en werd hij vervangen door Michael van den Berg.

Arbiter Kuup besloot de resterende vijf minuten uit te spelen en hierna direct te starten aan de tweede helft. Na een kwartier spelen was het opnieuw de doelman die een hoofdrol speelde. Nu was het Lars Meijer van KMD, die een schot van Jay Weber verkeerd inschatte en door zijn handen en benen liet lopen: 1-1. DSO probeerde de druk wel op te voeren, maar wist het niet om te zetten in doelpunten.

Twee minuten voor tijd sloeg KMD toch nog toe. Raymond Hollebrandse hield het hoofd koel hield en tekende de 1-2 aan. Na de 1-2 kreeg DSO in de laatste momenten van de wedstrijd nog een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar Camiel de Wit zag zijn kopbal net over het doel verdwijnen.

Scheidsrechter Kuup toonde in dit duel vier keer een gele kaart, telkens voor een speler van KMD. DSO zakt door deze nederlaag naar een vijfde positie en de ploeg van Martin de Graaf stijgt naar een tiende plek.

Opstelling: Oruc (van den Berg), Lops, Visser, Tolman, Ligeon, Weber, Ait El Hadj (Montanus), de Wit, Thomas (Jenner), El Ousrouti, Riley

Tekst en foto: Eric de Wit