20150530 52641VOETBAL - Afgelopen zondag moest FC Zoetermeer thuis aantreden tegen s.v Hillegersberg. Onder barre weersomstandigheden maakte FC Zoetermeer er toch een mooie pot van.

Al na 30 seconden spelen was het al raak voor FCZ en stond het 1-0. Na een terechte handsbal kreeg FCZ een penalty (John den Dulk schoot beheerst in). Vanaf dat moment was het FCZ die de wedstrijd bepaalde. S.v Hillegersberg kreeg tot aan het eindsignaal welgeteld één kans (mede dankzij de goed georganiseerde defensie van FZC). De thuisclub speelde goed en verzorgd voetbal en kreeg legio kansen.

Uitgespeelde counter

Halverwege de eerste helft kwam dan ook de verdiende 2-0. Na een goed uitgespeelde counter was het Ronald Houterman die scoorde. Ook de 3-0 werd nog in de eerste helft gemaakt. Na een schitterende aanval was het dit keer Steven de Jong die mocht scoren.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste. FCZ combineerde erop los en Hillegersberg kwam er niet meer aan te pas. In de zeventigste minuut werd er wederom een knappe aanval opgezet door FCZ. Jessy Nauman mocht de 4-0 aantekenen. Na de 4-0 nam FCZ gas terug en mocht Hillegersberg in de laatste minuut nog een ere treffer maken. Al met al een uitstekende wedstrijd van FCZ. Het blijft koploper in de 3de klasse c.

Winterstop

Er volgt nog één uitwedstrijd voor FC Zoetermeer, waarna de winterstop ingaat. In die tijd gaat de selectie op trainingskamp in Portugal en hervat de competitie op 23 januari.

Eindscore

FC Zoetermeer- S.V Hillegersberg 4-1

 

Verslag: Rewin Hoeblal

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-