dames sgwzc 14 12 15Nikkie van Veen drie maal trefzeker voor Winterkampioen SG WZC (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames kennen een ongelofelijke eerste seizoenshelft. Na de onverwachte promotie van vorig seizoen spelen de dames van SG WZC in de Eerste Klasse alsof ze al jaren in de top van het Nederlandse waterpolo meedraaien. De laatste competitiewedstrijd van 2015 was het aan thuisploeg SGHA Heerenveen om de Zoetermeerse equipe pootje te lichten. Zonder succes. De topper tussen ranglijstaanvoerder SG WZC en de nummer 3 SGHA eindigde in een overtuigende 3-7 winst voor de ploeg van coach Ton Kloosterman. Hierdoor handhaaft WZC de koppositie en wordt er met spanning uitgekeken naar de tweede seizoenshelft. De Eredivisie lonkt...

Aanvankelijk was het lastig aanvallen voor de Randstedelingen. De Friezinnen hielden de bezoekers op grote afstand van het doel en counterden er flink op los. WZC moest alle zeilen bijzetten om de touwtjes in handen te houden. Het eerste kwart werd afgesloten met een 2-2 tussenstand. Het volgende bedrijf werd er door beide ploegen met succes verdedigd. Er werd niet gescoord. De derde periode kon WZC het lichte overwicht omzetten in 2 goals. Keepster Kim de Hollander speelde een puike pot en hield ook dit kwart haar doel schoon. Met een 2-4 voorsprong begonnen de Zoetermeerse aan de laatste zeven minuten. Onder aanvoering van uitblinker Nikkie van Veen werd met meer aanvallende variatie en een goed gesloten verdediging de score verder uitgebouwd. De Friezinnen brachten te weinig om gevaarlijk te zijn. Jongeling Julia van der Graaf kon haar debuut maken en met breed lachende gezichten kon de winst en de officieuze titel van Winterkampioen gevierd worden.

Coach Kloosterman was erg opgelucht: “We hadden een mindere voorbereiding afgelopen week. Door een aantal blessures en speelsters die onverwacht niet meer beschikbaar zijn, moesten we met wat kunst en vliegwerk een fitte ploeg op de been zien te krijgen. Dit ging bijna ten koste van ons reserveteam dat twee speelsters afstond. Onze teamspirit gaf de doorslag. We wilden hier in Heerenveen een goede wedstrijd spelen en de eerste helft van de competitie afsluiten als Winterkampioen. Dat is gelukt en dat gaan we nu vieren met een klein feestje. Volgende week spelen we nog de 1/8 finale van het bekertoernooi en dan is het winterstop. Daar zijn we best aan toe. Even rust om daarna weer te vlammen en onze fantastische start een goed vervolg te geven.”

Zaterdag 19 december om 15:00 uur spelen de Zoetermeerse dames de laatste wedstrijd van 2015 tegen buur GZC/Donk 3. Bij winst plaatsen de dames zich voor de kwartfinales van de ManMeer!-Cup.

SGHA Heerenveen - SG WZC: 3-7
Periodestanden 2-2, 0-0, 0-2, 1-3
Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 3x, Marloes Knol 2x, Esther Klok, Wendy van Dijk
Saves keepster Kim den Hollander: 10x waarvan wederom 1 strafworp werd gestopt!
Bijzonderheden: De 16 jarige Julia van der Graaf maakte haar debuut in Dames 1.


Een fotoverslag van Olaf Otten staat op de SG WZC Facebookpagina.

In het kielzog van het vlaggenschip, wist ook SG WZC Dames 2 de topper tegen concurrent Alkemade in Roelofarendsveen winnend af te sluiten. Met een 3-5 overwinning gingen ook deze punten mee naar Zoetermeer. Aanvoerder Femke van den Boogerd-Zuijderwijk was met drie opeenvolgende treffers in de eindfase belangrijk voor haar ploeg. Dames 2 gaat als tweede in het klassement de winterstop in.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-