Mbemba KevinDWO heeft de eerste seizoenshelft van de competitie uitstekend afgesloten met een 0-2 overwinning op Rodha ‘76 uit Bodegraven. Het vertoonde spel en inzet in de tweede helft moet een positief gevoel bij de Zoetermeerders voor de tweede seizoenshelft hebben opgeleverd.

In de eerste helft liet Rodha ‘76 zich niet eenvoudig wegtikken door DWO. Het elftal uit Bodegraven beschikt over een aantal snelle buitenspelers die het DWO vooral in de beginfase knap moeilijk maakten. In de vijfde minuut snelde Jeroen van den Zanden langs de DWO verdediging, maar miste de afwerking om DWO op een snelle achterstand te zetten. Enkele minuten later kregen de DWO-aanvallers Wouter van Ginkel en Delano Plomp goede mogelijkheden om DWO op voorsprong te schieten, maar ook zij vergaten te scoren. Het spelbeeld golfde op en neer met mogelijkheden aan beide kanten. Na een half uur spelen kreeg Van Ginkel een zeer goede mogelijkheid om DWO op voorsprong te schieten nadat Lester van der Werff met een snelle sublieme actie de bal vlekkeloos voor de voeten van de Zoetermeerder bracht, maar tot ontsteltenis van de meegereisde supporters bleef de brilstand op het scorebord staan. In de periode tot de rust vergrootte DWO de druk op de tegenstanders en ging ook het tempo omhoog. Ondanks mogelijkheden van Mike Mulder en Marko Grootveld, gingen beide elftallen toch met een 0-0 stand rusten.

In de tweede helft leken de DWO-ers wakker geschud te zijn. Het tempo ging omhoog en duels werden aangegaan en gewonnen. Opgekomen vanaf de rechterkant gaf Van Ginkel op afstand een uitstekende voorzet naar de linkerkant waarna de met zijn nieuwe haardracht onherkenbaar geworden Van der Werff deze in één keer onhoudbaar achter doelman Guido van Daalen de goal inschoot. De druk leek hierna bij vele spelers uit Zoetermeer te zijn verdwenen. Combinaties lukten weer en DWO kon steeds fanatieker richting het doel van Rodha ‘76 oprukken. Een lichte overtreding op Van Ginkel binnen de zestien werd door scheidsrechter Korbee met een strafschop gehonoreerd, waardoor Grootveld DWO op een verdiende 0-2 voorsprong kon schieten. DWO-aanvaller Kevin Mbemba had de schoonheidsprijs van de wedstrijd kunnen verdienen als zijn lob na een goede individuele actie over de Rodha ’76-doelman niet de lat had geschamperd, maar het doel was ingelobt.

Zeker vermeldingswaard zijn ook nog de doelkansen van de huidige topscoorder van het elftal Delano Plomp, maar zijn vizier stond deze middag niet geheel op scherp.

De terechte overwinning van afgelopen zaterdag betekent nog steeds een zevende plaats in het linker rijtje, maar met de kennis van het vertoonde spel in de tweede helft en de wetenschap dat na de winterstop enkele vertrouwde spelers weer van de partij kunnen zijn geeft dit een goede hoop op een hogere plek in de tweede seizoenshelft.