Gezellige drukte op de tribune bin de wedstrijd Be Fair DSO

Tekst & foto’s: Eric de Wit

Gezellige drukte tijdens de wedstrijd van zaterdag 12 december; Be Fair - DSO op sportpark ’t Suyt, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Be Fair dacht wellicht een punt in de wacht te slepen voor eigen aanhang, maar DSO sloeg in de slotfase van de wedstrijd tweemaal genadeloos toe en pakte daarmee alsnog de volle buit: 0-2.

De ploeg van trainer Faizel Soekhai begon de eerste helft misschien wel te voorzichtig, waardoor het zich onnodig lastig maakte. Het was dan ook Be Fair dat voor de rust drie grote kansen had om de score te openen maar hierin faalde. De eerste grote mogelijkheid voor DSO kwam pas in de 42e minuut. Mike Montanus legde de bal klaar voor Rafik El Ousrouti, maar laatstgenoemde schoot op de paal, waarna Jersylee Riley de bal in de rebound naast schoot.

Strafschop

DSO begon de tweede helft scherper en direct druk te zetten op de tegenstander, waardoor er ook meer kansen kwamen. Toch wist Be Fair stand te houden. Het claimde in de 84e minuut een strafschop, maar scheidsrechter Steenbergen besloot anders. In de aanval die hieruit voortkwam werd Jersylee Riley door Jimmy de Lange onrechtmatig naar de grond gewerkt binnen de zestienmeter en nu wees Steenbergen resoluut naar de stip. Vincent Visser wist deze strafschop te benutten en DSO in de 85e minuut op een 0-1 voorsprong te brengen.

Doorbraak Rafik

DSO kroop niet in de verdediging, maar bleef druk zetten. Dit resulteerde in een doorbraak van Rafik El Ousrouti. In de 89e minuut passeerde hij drie verdedigers en doelman Michael van Bilsen en schoot de bal van dichtbij in het lege doel. Hiermee bracht hij de score op 0-2. DSO klimt hierdoor weer twee plaatsen op de ranglijst en staat nu op een derde plek. SVC’08, DSO en UVS nemen met tien punten uit vijf wedstrijden de leiding in de tweede periode.

Meer foto’s van deze wedstrijd zijn te beijken in de facebookgroep: DSO 1 en DSO 2 Fotoverslagen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.