Dutch Dragons Amsterdam Light Festival 2015Afgelopen zondag heeft de Zoetermeerse drakenbootvereniging The Dutch Dragons voor het eerst acte de présence gegeven tijdens het 'Amsterdam Light Festival'.
De Zoetermeerders waren niet de enige drakenboot aanwezig op de Amsterdamse grachten. Er lagen maar liefst zes drakenboten in het water; andere deelnemende drakenboot-verenigingen waren de Amsterdamse Concrete Dragons en KLM, de Gorinchemse River Dragons en United Dragons uit Alkmaar.
De peddelaars en boten waren voorzien van feestelijke verlichting. De bonte stoet trok al zingend en peddelend de binnenwateren van Amsterdam in voor de 'Water Colors route'. Een prachtige vaarroute langs, onder en door uitbundig verlichte kunstobjecten. Onderweg werden de drakenbootvaarders toegejuicht en aangemoedigd door kijkers op de kant maar ook vanaf de vele boten op het water.
De 'Water Colors route' is nog te zien (en varen) tot en met 17 januari 2016.
Meer weten over drakenbootracen of The Dutch Dragons (regerend Nederlands kampioen drakenboot racen)? Kijk op www.thedutchdragons.nl of volg op Facebook.
Wil je een keer meetrainen om deze bijzondere sport te ervaren? Mail de Dragons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . In het voorjaar start weer de kennismakingscursus Start2Paddle.

Fotograaf: Toon Mouws

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-