sg wzc 21 12 15De Zoetermeerse waterpolodames sloten zaterdag 19 december het meer dan verrassende jaar 2015 af met een reguliere winst op buur GZC/Donk 3. SG WZC kwam nauwelijks in gevaar en het duel in het kader van de ManMeer!-Cup werd zonder al te veel problemen met 12-1 gewonnen.

SG WZC kwam moeizaam op gang. Het door blessures geteisterde Zoetermeer moest de eerste grote kansen zelfs aan de gasten laten. Keepster Kim den Hollander was op haar post en voorkwam scores. Halverwege was er een kleine voorsprong opgebouwd, tussenstand 3-0.

Een sterk derde kwart veegde alle twijfels van tafel en werd het krachtsverschil duidelijk. Vijf opeenvolgende doelpunten bracht de stand naar een geruststellende 8-0. Het laatste kwart kon de jeugd zich in de kijker spelen. Julia van der Graaf, die vorige week haar debuut maakte, wist de 9-0 tegen de touwen te werken en ook Enza Savans maakte haar eerste minuten. Voor de bezoekers haalde Anouk Ballering de nul van het scorebord. Verder dan deze ene goal kwamen de Goudsen niet. Het laatste fluitsignaal van 2015 klonk en de 12-1 was een feit.

Enorm gegroeid

Coach Kloosterman na afloop: “Dit was een lekkere winst met ruime speeltijd voor de jeugd. Gaaf dat er zoveel publiek naar ons kwam kijken. Dat hielp ons wel. Vorig seizoen hadden we het behoorlijk moeilijk tegen Donk. De eerste helft waren we nog wat voorzichtig, maar met een sterke derde periode lieten we zien dit seizoen enorm gegroeid te zijn. Ondanks de vele blessures wisten we met veel invallers toch een goede pot te spelen.”

Januari begint voor SG WZC met de kwart finale. Op 9 of 10 januari is in Gouda wederom Donk de tegenstander, alleen dan het tweede team. “Een lastige wedstrijd. Donk is gewend om zulke wedstrijden te spelen, wij niet. En in Augustus met de inschrijving voor het bekertoernooi hield niemand er rekening mee dat we zo ver zouden komen. We haalden zelfs nog nooit de volgende ronde. Nu staan we ineens in de kwart finale. Wintersportvakanties kunnen nu helaas niet meer teruggedraaid worden. We zullen dus moeten improviseren. Dat gaat vast goed komen. We hebben tenslotte nog het hele jaar om ons voor te bereiden.”

Bijzonder jaar

Het jaar 2015 was een bijzonder jaar voor de dames van SG WZC. De voorgaande competitie werd in april na een goed seizoen als vierde afgesloten. Toen bleek dat de Eredivisie heringedeeld zou worden en er een aantal teams uit de Eerste Klasse doorschoven naar het hoogste niveau, promoveerden de beste teams uit de Tweede Klasse. SG WZC bleek net genoeg punten te hebben en plaatste zich onverwacht als laatste ploeg voor de Eerste Klasse. In de zomerstop versterkte de ploeg zich met een aantal speelsters.

Van de tien wedstrijden die vanaf september gespeeld werden, werden er acht gewonnen, één verloren en één gelijk gespeeld. Tevens zijn de Zoetermeerse dames spectaculair ranglijstaanvoerder in de Eerste Klasse en werd afgelopen zaterdag dus de 1/4 finale gehaald van de ManMeer!-Cup. 2016 belooft een spannend en uitdagend jaar te worden.

Uitslagen

SG WZC - GZC/Donk 3: 12-1
Periodestanden 2-0, 1-0, 5-0, 4-1
Doelpunten SG WZC: Wendy van Dijk 4x, Nikkie van Veen 3x, Marjolein Brummelkamp, Nicoline Kuiper, Julia van der Graaf, Svetlana Wolters, Marise de Groot
Saves keepster Kim den Hollander: 8x
Een fotoverslag van Olaf Otten staat op de SG WZC Facebookpagina

Wendy van Dijk met 4 treffers belangrijk voor winnend SG WZC

Foto: Olaf Otten

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-