zoebas1Op 21 december organiseerde basketbalvereniging Zoebas, in samenwerking met de gemeente Zoetermeer en diverse combinatiefunctionarissen, het jaarlijkse scholenbasketbaltoernooi.

23 Zoetermeerse basisscholen, 500 kinderen verdeeld over 70 teams, streden om een finaleplaats en een felbegeerde beker en medaille. Het toernooi werd gespeeld op 3 locaties, met als afsluiter de finale aan de Lijnbaan, de thuisbasis van de basketbalvereniging. De dag verliep gestroomlijnd, door het werk van de vele vrijwilligers van Zoebas.

De winaars van het toernooi:
• Jongens groep 5/6: De Oostwijzer, tweede plaats: De Floriant
• Jongens groep 7/8: De Vijverburgh, tweede plaats: Prins Florisschool
• Meisjes groep 7/8: Prins Florisschool, tweede plaats: De Baanbreker.
De derde en vierde plek van de jongens uit groep 7/8 werd bepaald door middel van een shoot-out: In 3 minuten tijd zoveel mogelijk vrije worpen schieten. Dit werd nog spannend, aangezien beide teams, Het Palet en de Baanbreker, na drie minuten gelijk stonden. Maar na een extra minuut won Het Palet.

zoebas2 zoebas3

 

Gratis proeflessen
Vanaf 15 januari 2016 organiseert Wijksportvereniging Zoebas gratis proeflessen in de wijken Seghwaert en Oosterheem voor kinderen van 9 tot 13 jaar. Zij kunnen daarna doorstromen naar de wedstrijdteams van de club. De gratis lessen zijn op maandag van 15.45 – 16.45 uur in gymzaal Irisvaart (Seghwaert) en op vrijdag van 15.00 – 16.00 uur in gymzaal Spitsbergen (Oosterheem). Kijk voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/wijksportvereniging.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-