4ekwartaal

logo kleur MOOI verbindt mensen1Het MOOI! Jaaroverzicht neemt u mee langs vele activiteiten van Stichting MOOI! in 2015.

 

Oktober 2015

Zakgeldproject Graffiti Buytenwegh

IkWilGrafiti 4

IkWilGrafiti 7In de herfstvakantie gingen de jongeren van het Zakgeldproject uit hun dak tijdens het maken van een graffiti kunstwerk. Samen met de jongeren is speciaal gekozen voor een kleurrijk kunstwerk, waar de kleur bijna vanaf lijkt te spatten. De locatie in een garage is van zichzelf al donker, de saaie muur wordt nu juist een vrolijke toon in de garage! Zo is er gekozen voor een regenboog, kwasten met verschillende kleuren en vrolijke vlakken in felle kleuren.

IkWilGrafiti 9Coördinator van het zakgeld project is Michelle Goedhart, zij loopt stage bij Stichting MOOI. Het zakgeld project is een initiatief van stichting MOOI, gesteund door de woningbouwverenigingen in de wijk, Vestia, De Goede Woning en Vidomes. Jongeren krijgen via het project de kans om een paar euro ‘zakgeld’ te verdienen met klusjes in de buurt. Van de woningbouwverenigingen krijgen zij bijvoorbeeld door dat een bewoner zijn tuin niet meer kan onderhouden door ziekte. De jongeren ruimen het afval op en maken het tuintje weer begaanbaar. Voor de bewoner fijn omdat hij weer lekker van zijn tuin kan genieten en de jongeren krijgen een zakcentje waarmee zij eens wat leuks kunnen kopen.

 20151025 69020

 

JijDoet feest op Festival in Palenstein

jij doetDe jongeren van JijDoet zorgden in Palenstein voor extra bruis en vrolijke muziek. Park Palenstein was voor de jongeren een unieke locatie om hun benefiet festival te organiseren, op het podium waren optredens te bewonderen van diverse dj’s en artiesten, de kraampjes en activiteiten stonden verderop in het park.

Alle opbrengsten zijn voor de gekozen goede doelen Stichting Leergeld en Edukans, de entree voor het festival was dan ook geen gekocht ticket, maar bezoekers namen een schoenendoos vol schoolspullen mee. Met de schoenendozen geeft Edukans kinderen in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau en de mogelijkheid om mee te doen op school.

De JijDoet jongeren zorgden zelf voor de organisatie van het evenement en waren ook te vinden achter de kraampjes en op het podium. Zij worden daarbij begeleid door Stichting MOOI.

 20151025 68957  IMG 0125  IMG_0103.JPG  IMG_0102.JPG

Juridisch spreekuur bij MOOI in Palenstein
okt mooi juridisch spreekuurVanaf woensdag 7 oktober is er elke eerste woensdag van de maand een juridisch spreekuur bij MOOI aan de Willem van Cleeflaan 1005a. Het maandelijks terugkerende spreekuur is bedoeld voor bewoners uit de wijk. Zij kunnen kosteloos en zonder verplichting, juridische vragen voorleggen aan een advocate. Deze geeft na bespreking een advies en verwijst eventueel door. Als er verdere juridische hulp nodig is of gewenst is, kunnen zaken in behandeling worden genomen.


 

Speelmeer in griezelstijl

20151022 68137Met ‘Hallo Halloween’ nam Speelmeer alvast een voorproefje op het Halloween feest, spoken en geesten dwalen rond, gekriebel van spinnenwebben en je ruikt de geur van griezelkoekjes! Maar gewoon lekker spelen kan natuurlijk ook altijd!

Echte griezelfans stonden in de rij bij het spookhuis, dat deze keer buiten de sporthal stond, in het gebouwtje waar eerst de sportuitleen was gevestigd. Het spookhuis was dit jaar daardoor extra groot en griezelig!

Ook sieraden maken, knutselen en schminken was er natuurlijk weer, evenals de afsluitende Grote Griezel Kids disco van Fred Pet.

20151022 68173 20151022-68179.JPG 20151022-68139.JPG 20151022-68155.JPG

 

November 2015

20151116 71655

MOOI opent Speelgoedbank

20151116 71657Maandag 16 november opende Stichting MOOI Zoetermeer in Buytenwegh een Speelgoedbank. De Speelgoedbank is bedoeld voor inwoners uit alle wijken van Zoetermeer en heeft tot doel om kinderen van ouders met een laag inkomen de kans te geven maandelijks met ander speelgoed te spelen. Iris, Michelle en Diane van Stichting MOOI hebben hard gewerkt om ruim voor Sinterklaas vele gezinnen en kinderen blij te maken met mooi speelgoed.

Al bij de eerste avond van de Speelgoedbank is er meer speelgoed binnen gekomen dan uitgestald kan worden. Speelgoed voor baby’s en peuters, heel veel knuffels, leuke spellen voor de wat oudere kinderen, er is van alles aanwezig! Stichting MOOI zorgt ervoor dat het speelgoed netjes wordt uitgestald en schoon en gecontroleerd is.

Halloween horrorflat in Palenstein

Al jaren wordt het Halloween feest op de Diederik van Teilingenflat in Palenstein groots gevierd. Sinds twee jaar organiseren zij nu samen met de bewonerscommissies van de Jan van Beierenflat en het Rakkersveld, woningbouwvereniging de Goede Woning en het kinderwerk van Stichting MOOI een griezeltocht.

Ruim 400 kinderen stonden aan het begin van de avond al voor de ingang van de flat te wachten. De kleintjes dicht tegen papa of mama aan, grotere kinderen waren vaak zelf ook verkleed in Halloweenstijl als heks of vampier. Vrijwilligers stonden op de portieken te wachten om kinderen flink te laten schrikken of te trakteren op wat lekkers.

 20151031 69931
 opvang

 Veel vrijwilligers in actie bij opvang vluchtelingen

Er waren maar liefst 100 vrijwilligers per dag nodig bij de noodopvang van vluchtelingen in sporthal De Veur. De vrijwilligers hielpen met het inschenken van wat te drinken, maar speelden ook spelletjes met de vluchtelingen of lieten hen met een praatje weten dat ze welkom waren. Het Vrijwilligers Info Punt, VIP, stond voor de enorme taak om alle vrijwilligers te coördineren.

 

 

December 2015 

 Olaf en Elsa bezoeken de winterse editie van Speelmeer!

IMG 5940

 Speelmeer in de Winter!IMG 5931

Woensdag 23 december toverden de vele medewerkers en vrijwilligers van Speelmeer sporthal De Veur weer om tot een echt speelparadijs. De hele hal was in winterse kerstsferen gehuld en bood voor alle kinderen veel speelplezier. Zo konden ze lekker klimmen en klauteren op de luchtkussens, meedoen met verschillende sport- en spelactiviteiten en leuke knutsels voor kerst maken.

Voor veel kinderen was het bezoek van Elsa en Olaf uit de populaire film Frozen echter het hoogtepunt van de dag!

 IMG_5944.JPG

20151209 72838

Buurtvaders op cursus

De Buurtvaders is een project van stichting MOOI, waarbij buurtbewoners in Buytenwegh een belangrijke rol in de wijk vervullen. De Buurtvaders lopen in de avond een rondje door de wijk, houden de boel in de gaten en spreken jongeren die bijvoorbeeld overlast geven aan op hun gedrag. Maar de vaders zijn zeker ook bereid een helpende hand toe te steken of een schouderklopje te geven. De betrokken vaders uit de wijk volgden in december een cursus sociale communicatie, met veel concrete voorbeelden en tips.

MOOI medewerker Ronald Breedijk is coördinator voor de Buurtvaders: “Dit project werkt gewoon heel goed! En niet alleen rond Oud en Nieuw, maar de vaders zijn het hele jaar rond op pad en leggen goede contacten met de jongeren. Het is heel nuttig werk, maar de mannen hebben onderling ook een goede band en een hoop lol als ze ’s avonds hun rondjes lopen!”

Foto ondertekening voor Zoetermeer Dichtbij

ZoSamen breidt uit met de diensten van Mee

De ondersteuning vanuit ZoSamen voor de Zoetermeerse burgers breidt zich uit met de diensten van Mee. ZoSamen heeft met deze uitbreiding van dienstverlening nóg meer te bieden aan Zoetermeerse burgers. De gebieden waarop mensen hulp kunnen krijgen, zijn breed.

Bijv. door hulp te geven op het gebied van wonen, omdat een prettige woonomgeving ervoor zorgt dat iemand zich veilig en geborgen voelt. Of te ondersteunen bij het op orde brengen van de administratie bij dreigende uit huis zetting en ondersteuning richting schuldsanering. De ondersteuning gebeurt door beroepskrachten, vrijwilligers en mensen uit de eigen omgeving.

 KinderKerstmarkt van Bus 63

Vlak voor de kerstvakantie organiseerde Bus 63 een speciale kinderkerstmarkt waarvan de opbrengst volledig naar Leergeld Zoetermeer gaat. Kinderen verkochten hier hun eigen werk: iets moois aan de muur, iets leuks in de vensterbank of iets feestelijks in de kerstboom.

Op het gezellige schoolplein kon je warme dranken en hapjes krijgen.Veel kinderen namen ook een kijkje bij de levende kerststal, waar je de beesten echt mag aaien.

 CWl9t3oW4AAcU8m

 4ekwartaal

logo kleur MOOI verbindt mensen1

Foto's: Zoetermeer Actief en Rob Verbunt, fotocollage van André Bijkerk.

Video: Wolters Producties, Wolters Producties

Dit jaaroverzicht is mede mogelijk gemaakt door Stichting MOOI

 

Bekijk hier de andere Kwartaaloverzichten:

www.zoetermeeractief.nl//7996-eerste-kwartaal-mooi-2015

www.zoetermeeractief.nl//8008-tweede-kwartaal-mooi-2015

www.zoetermeeractief.nl//8053-mooi-derde-kwartaal-2015

-advertenties-

-goede doel-