Politie ProjectWaaksIn het project Waaks! vragen gemeente en politie aan hondenbezitters om extra op te letten tijdens hun dagelijkse wandelingen met de hond door de wijk. Verdachte situaties kunnen worden gemeld bij de politie of bij de gemeente. Inmiddels loopt Waaks! twee jaar en is het project in november 2015 geƫvalueerd. Het voorstel is om het project in ieder geval nog 4 jaar voort te zetten.

De deelnemers aan het project Waaks! zijn enthousiast en voelen zich door het project meer betrokken bij de buurt. Burgemeester Aptroot: "Het is altijd moeilijk om bij dit soort projecten harde cijfers op tafel te krijgen van de resultaten. Ook omdat er veel wordt samengewerkt met politie en bijvoorbeeld het WAS team. Als er dan minder inbraken zijn is het lastig om precies aan te wijzen wie hier de grootste bijdrage aan levert. Wat we wel weten is dat de deelnemers van het project heel enthousiast zijn, meer betrokkenheid bij de wijk en meer veiligheid in de wijk ervaren. Daar gaat het ons om!"

Er zijn plannen om het Waaks! project nog meer te laten samenwerken met andere projecten en organisaties uit de buurt, zoals bijvoorbeeld de whatsappgroepen die in veel buurten zijn ontstaan. Mensen kunnen elkaar dan nog sneller waarschuwen bij onraad of verdachte situaties.

-advertenties-

-goede doel-