Wolfram

Foto: Fati Daut

Het werk van kunstenaar Wolfram Querfurth is tot en met 28 januari te zien in het Terratorium tijdens de expostitie 'Oud en Nieuw'. Wolfram heeft een fascinatie voor natuur, cultuur en structuur. Hij legt uit: “Het herhalen van elementen versterkt de visie en het effect van een werk.”

De kunstenaar werkt het liefst groot, en verbindt vaak thema’s of materialen die niets met elkaar te maken hebben. “Het materiaal is de aanleiding voor het idee, maar een idee kan ook vragen om een bepaald materiaal.”

“Het maken van grote installaties geeft de kijker de mogelijkheid om het niet alleen van een afstand te zien, maar om er ook midden in te staan. Je kunt de beelden ook vaak op verschillende manieren bekijken, bijvoorbeeld door het veranderen van je standpunt.” De kunstenaar werkt met zeer uiteenlopende materialen: “natuurlijk, gebruikt en desnoods nieuw. Experimenteren of verkennen, levert hierbij onverwachtse resultaten op. Net als de spanning van het bewandelen van een onbekende weg.”

Kleuren als mensen

“Kleuren zijn net mensen. Boeiend, fascinerend en allemaal verschillend. Zij hebben een eigen karakter, zijn divers in emotie, vermengbaar en harmoniëren of vloeken met elkaar. De onderlinge competitie kan een nieuwe samenleving laten ontstaan.”

Q-seum

De Industrieweg 5 is op dit moment het atelier van Wolfram. Deze enorme ruimte (900 m2) doet ook dienst als museum voor het werk van de kunstenaar en andere activiteiten. Het Q-seum (www.q-idee.nl) wil kunst kijken en kunst maken bevorderen. Creativiteit als middel tegen onverschilligheid en respect voor elkaars zienswijze. Ook het oplossen van problemen vraagt om creativiteit. Je kunt het zo gek niet bedenken.”

“Wij werken met stagiaires en vrijwilligers met creatieve ambities. Ook kunstenaars zijn soms te gast of komen regelmatig werken of tentoonstellen. Er zijn mogelijkheden voor eigen werk en gemeenschappelijke grote projecten. We hebben alleen bezoek op afspraak.”

Over de kunstenaar

Wolfram Querfurth volgde in Essen (Duitsland) opleidingen tot decorateur en grafisch ontwerper, en een kunstopleiding op de Folkwang Universität der Künste. De kunstenaar maakt zijn werk vaak met behulp van stagiaires. “Het samenwerken met andere creatieve mensen is een uitwisseling van zienswijzen ten aanzien van ontelbare mogelijkheden.”

Meer informatie

De expositie ‘Oud en nieuw’ is van 6 t/m 28 januari gratis te bezoeken op woensdag t/m zaterdag van 11-17 uur. De kunstenaar is tijdens de expositieperiode aanwezig op vrijdag 15, en 22 januari van 15-17 uur, adres: Dorpsstraat 12. U vindt hier ook de TERRA ART SHOP, met betaalbare sieraden, designobjecten en kunst tot € 200,-.

-advertenties-

-goede doel-