1305121004Onder het motto: ‘Mijn Kerk inspireert’ wordt van zondag 17 januari tot en met zondag 31 januari de ‘Actie Kerkbalans 2016’ gehouden. Dat gebeurt elk jaar. Vele vrijwilligers gaan de straat op om leden van de Protestantse Gemeente Zoetermeer te vragen wat zij dit jaar voor hun kerk over hebben. Met de opbrengst van deze geldwervingsactie kan de Protestantse Gemeente Zoetermeer het kerkelijke leven in haar zes kerken in stand houden en plannen maken voor het jaar dat voor ons ligt.

De Protestantse Gemeente Zoetermeer krijgt net als alle andere kerken in Nederland geen subsidie. De kerk leeft van giften van gemeenteleden en andere ‘vrienden van de kerk’. In Zoetermeer worden met die giften vele dingen gedaan. Eenzame en zieke mensen worden bezocht. De kerk is nabij bij crises en overlijden. Er worden kerkdiensten en concerten georganiseerd. Een monument zoals de Oude Kerk in de Dorpstraat wordt ervan in goede staat gehouden.

De Protestantse gemeente draagt ook bij aan veel maatschappelijke activiteiten. Met Pinksteren is er het kunstproject ‘Feest van de Geest’. In november was er een indrukwekkende lichtjesavond bij de watertoren. Regelmatig wordt er muziekevenementen of musicals opgevoerd. Er zijn maaltijdprojecten, kinderclubs, literaire cursussen en ontmoetingsbijeenkomsten in de inloophuizen, bij Perron 61 of in Halte 2717. Met kerst was er nog een indrukwekkende volkskerstzang in de Oosterkerk.

Zo is de kerk voor velen een plek waar je getroost wordt als er verdriet is. De gemeenschap waar gelachen wordt als er wat te vieren valt. Waar er geluisterd wordt, waar je in vertrouwen kwijt kunt wat je bezighoudt. Een plek waar God wordt gezocht. Een onmisbare pijler van de samenleving.

Wilt u ook bijdragen? Dat kan op NL92 FVLB 0699 7680 98 t.n.v. Protestantse Gemeente Zoetermeer. Meer informatie via www.pgzoetermeer.nl.

Foto credits: Hans Kühn

-advertenties-

-goede doel-