whatsappInwoners kunnen hun buurt veiliger maken door een Buurt WhatsApp-groep te starten. Dit is een What’s App-groep waarin buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van eventuele verdachte situaties. Met het melden van verdachte situaties in een Buurt WhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan. Zo zijn er meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders.

Aanmelden

Om een goed overzicht te hebben van alle Buurt What’s App-groepen in de stad, vraagt de gemeente haar inwoners een nieuwe groep aan te melden via www.wabp.nl. Op deze website is op een plattegrond te zien welke Buurt What’s App-groepen er in Zoetermeer actief zijn. Ook zijn er tips te vinden en spelregels voor het slagen van een buurt what’s app.

Ook op de pagina zoetermeeralert.nl kun je je aanmelden voor al bestaande What’s App groepen. In de groepen houden buurtbewoners elkaar op de hoogte van verdachte zaken, zo kan er gemeld worden als een onbekende auto rondjes rijdt door de wijk. Buurtbewoners kunnen elkaar zo snel bereiken en als het nodig is de hulpdiensten inschakelen.

-advertenties-

-goede doel-