Tiroler Egelander Orkest 2In het kader van ‘De winter draait door’ wordt er aanstaande zaterdag16 januari in het gezellige dorpscentrum van Zoetermeer een Tiroler- middag georganiseerd. Vanaf 13.00 uur zijn er diverse activiteiten op het Schoolplein en in de straat. Dit alles met een Après-ski- tintje met o.a. een origineel Tiroler Orkest, spijkerslaan, gratis poffertjes en ‘Peter und Heidi mit das Schifferklavier’.

Tiroler Orkest...

Op het podium midden in de Dorpsstraat staat vanaf 13.00 uur het Egerländer Tiroler Orkest. Dit orkest, bestaande uit 16 muzikanten, speelt voornamelijk Egerländer muziek. Dit is de oorspronkelijke volksmuziek uit Egerland, een regio in het noordwesten van Bohemen en de rivier de Eger. De muziekstijl is gebaseerd op de Boheemse volksmuziek en te vergelijken met Oostenrijkse muziek. De muziek zelf bestaat doorgaans uit marsen, walsen en polka's en wordt gespeeld door een blaaskapel met klarinetten, dwarsfluiten of soms met piccolo’s, bügels, trompetten, trombones, baritons, waldhoorns en bastuba's, aangevuld met slagwerk. In de Nederlandse volksmond wordt Egerländer muziek in één zin genoemd met Tiroler-muziek of hoempapa. Dit komt waarschijnlijk door de komst van de Oktober- (Bier-) feesten naar Nederland.

Spijkerslaan...

Probeer de spijker het eerst in het blok hout te slaan, doe dit samen of alleen! Om de beurt mag een persoon met de hamer op de spijker slaan. Degene die als eerst de spijker helemaal in het hout heeft zitten heeft gewonnen... iedereen mag het proberen!

Gratis poffertjes en chocomel...

Voor alle kinderen tot en met 12 jaar zijn er gratis poffertjes! Ambachtelijk bereid. Heerlijk met roomboter en poedersuiker! Én... met chocomel (óók gratis!)... Naast het podium op het Schoolplein staat de bijzondere, sfeervolle en nostalgische oudhollandse poffertjeskraam. Eén van de mooiste van Zoetermeer en omstreken!

Peter und Heidi mit das Schifferklavier...

Een prettig gestoord duo in ‘lederhosen und dirndl’ brengt u in de stemming met Tiroler klanken uit ‘das Schifferklavier’. Dit Oostenrijkse stelletje komt even gezellig bij iedereen langs in de Dorpsstraat. Een passend stukje vermaak met hoempapa- en jodel- klanken uit een speciale accordeon...!

-advertenties-

-goede doel-