20160106 75204Huiselijk geweld is iets wat het hele gezin aan gaat en vaak ook mensen buiten het gezin. Het Veilig Verder team (VVT) is er op gericht om alle gezinsleden te ondersteunen. Zij veroordelen niet, maar gaan in gesprek met alle gezinsleden om te kijken hoe het geweld kan stoppen. Ook bij problematische echtscheidingen bieden zij hulp. Op 6 januari was de kick-off van het VVT waarbij verschillende partijen intensief samenwerken om de meest optimale hulp te kunnen bieden.

Het Veilig Verder Team Zoetermeer  (VVT) bestaat uit Veilig Thuis, JGT, Kwadraad en MEE. De meldingen komen van onder andere de politie en betreffen huiselijk geweld. Alle betrokken hulpverleners werken volgens de methode Signs of Safety, waarbij gekeken wordt hoe zo snel mogelijk de veiligheid in huis terug kan keren en blijven. Er wordt niet over de gezinnen gesproken tussen hulpverleners, maar gesproken met de gezinnen. Iedereen heeft zijn kijk op het geweld in huis en zijn eigen manier en idee hoe dit in de toekomst te voorkomen. Waar mogelijk wordt het netwerk van het gezin bij de hulp betrokken.

Het Veilig Verder Team

Het Veilig Verder Team (VVT) is een deskundig, laagdrempelig en krachtig team dat in Zoetermeer het aanspreekpunt is op het gebied van veiligheid binnen (gezins) systemen. Het VVT komt in actie als situaties van huiselijk geweld en problematische echtscheidingen voor een escalerende onveiligheid zorgen. Het VVT helpt de burgers in de gemeente met het reduceren van geweld en het creƫren van veiligheid.

Het VVT werkt preventief, door inzet van voorlichtingsbijeenkomsten en groepsaanbod. Hiermee is het VVT bekend in Zoetermeer en maken burgers en professionals optimaal gebruik van de inzet van het VVT.

 

 

-advertenties-

-goede doel-