koolmees met pindaDe winter is aangebroken en dat betekent dat vogeltjes meer energie nodig hebben. Vogels verbruiken namelijk veel energie. In de winter verbruiken zij nog meer energie omdat zij hun lichaamstemperatuur hoog moeten houden. Lukt dit niet, dan kunnen vogeltjes wel tien procent van hun lichaamsgewicht verliezen in een koude nacht.

Reden dus om de vogeltjes een handje te helpen dacht boerderij Het Buitenbeest. Wil je op de boerderij helpen om de vogels de koude winter door te laten komen en zelf een leuke middag beleven? Vanaf zondag 17 januari t/m zondag 21 februari kunnen kinderen elke zondag tussen 14.00-16.00 uur op stadsboerderij Het Buitenbeest onder deskundige begeleiding vetbollen maken en pindasnoeren rijgen. De kinderen mogen de gemaakte vetbollen en pindasnoeren mee naar huis nemen. Vooral bij vriezend weer en sneeuw kunnen de vogels wel wat extra eten gebruiken. De kosten zijn 

Meer informatie

Vanaf zondag 17 januari tot en met zondag 21 februari zijn de kinderen welkom om de vogeltjes de winter door te helpen tussen 14.00 en 16.00 uur bij boederij Het Buitenbeest. De kosten voor het maken van het vogelvoer bedragen €1,- per kind.

Het Buitenbeest kunt u bereiken via Belvederebos 270 of de Voorweg 93. Tel.nr. (079) 3520624.

Toegang is gratis, de boerderij is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-