20160112 75304Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Piëzo op 12 januari opende wethouder Taco Kuiper de Ambachtenwerkplaats van Piëzo waar talenten een kans krijgen. Stichting Piëzo bestaat dit jaar 10 jaar en heeft in die tijd een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Volgens Roel Pots, voorzitter Raad van bestuur Piëzo, is de Ambachtenwerkplaats de ‘Kroon op 2015’. Roel Pots: “Er is veel gebeurt het afgelopen jaar, we hebben meer dan 4000 mensen geholpen, zijn projecten begonnen en zijn nu ook in Leiden actief met de Piëzo methodiek. Ik weet zeker dat de Ambachtenwerkplaats ook een groot succes gaat worden!”

Wethouder Taco Kuiper noemde het werk van Piëzo zeer belangrijk voor Zoetermeer en gaf aan dat de gemeente hen zeker blijft ondersteunen in de toekomst. In een jasje van gerecycled afval opende hij de werkplaats door een boom in elkaar te zetten waaraan bewoners zwerfafval kunnen ophangen zodat dit afval een tweede leven kan krijgen.

20160112 75301 20160112 75309
20160112 75312 20160112 75314

 

In de Ambachtenwerkplaats worden inwoners van Zoetermeer ondersteund bij de ontwikkeling van hun talenten en vaardigheden op het gebied van (creatieve) ambachten. Er zijn verschillende ruimtes met verschillende ambachten. Zo is er een ruimte waaraan fietsen gesleuteld kan worden en mensen zelf kunnen leren hoe een band te plakken of een fiets te repareren. In een ander lokaal is de techniek gevestigd en verderop zitten de dames van het naaiatelier achter de naaimachines.

De werkplaats ontwikkelt zich tot een ontmoetingsplek voor velen waar nieuwe ideeën ontstaan en worden gerealiseerd. Een plek ook, waar mensen kunnen proeven van de cursussen en workshops die er aangeboden worden. In het gebouw van de Ambachtenwerkplaats zijn ook kledingbank MEVE! en ParticipArte gevestigd. Verder wordt er nauw samengewerkt met HABO GWW, Ipse de Bruggen en Gilde klussendienst & stadstuiniers.

De Ambachtenwerkplaats is financieel mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en de gemeente Zoetermeer. De Werkplaats is te vinden aan het van Duvenvoordepad in Palenstein.

-advertenties-

-goede doel-