Metrum MarjanVeel vrijwilligers van kunstorganisatie Terra Art Projects maken zelf kunst. TERRA en Hetty Arens, bedenker van wijkmuseum het Metrum, bieden hen de mogelijkheid om de kunstwerken die zij maken te tonen in de wijk Buytenwegh. Nu te zien: de beelden van Marjan van Leeuwe.

Marjan van Leeuwe begon in de jaren ’80 met het maken van handgevormde keramische beelden. Zij beeldt torso’s en mensfiguren uit in klei. Haar werk is soms dramatisch, maar vaak ook heel vertederend. Marjan werkt met de Raku stooktechniek, waar zij zich door de jaren heen in heeft verdiept. Naast keramisch werk maakt Marjan ook schilderijen en foto’s.

Wat is het Metrum?

Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Terra Art Projects. Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Heb je ook een leuk idee voor het Metrum? Neem dan contact op met Hetty Arens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over Terra Art Projects vind je op www.terra-artprojects.com. De expositie van Marjan is t/m 6 maart te zien. Het Metrum bevindt zich tegenover jongerencentrum de Keet (Stichting MOOI) aan de César Franckrode.

Foto credits: Fati Daut

-advertenties-

-goede doel-