20130223 10993Het viaduct in de Australiƫweg over het Maximaplein wordt binnenkort hersteld. Vanaf de zomer is op het viaduct in beide richtingen een rijstrook afgesloten omdat de rubberen oplegblokken zijn verschoven. De oplegblokken zijn nodig voor een goede overdracht van de krachten van het rijdek op de fundering van het viaduct.

Aannemer Strukton zal op vrijdag 22 januari starten met de werkzaamheden, en verwacht eind februari helemaal klaar te zijn met het herstel. Het is nog niet duidelijk wie de kosten van de renovatie van 4,5 ton zal moeten betalen, er loopt nog een bodemprocedure tegen de aannemer die de brug gebouwd heeft.

Werkzaamheden:

Vrijdag 22 januari (21 uur) tot maandag 25 januari (6 uur) en vrijdag 29 januari (21 uur) tot maandag 1 februari (6 uur), zal het verkeer in de richting naar het centrum niet over het viaduct kunnen rijden.

Vrijdag 5 februari (21 uur) tot maandag 8 februari (6 uur) en vrijdag 12 februari (21 uur) tot maandag 15 februari (6 uur), zal het verkeer vanuit het centrum niet over het viaduct kunnen rijden.

De rotonde onder het viaduct blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar volgens Strukton, die de veiligheid van het verkeer garandeert .

-advertenties-

-goede doel-