DSC05598Scoutinggroep John McCormick hield zaterdag 16 januari een snerttocht voor haar leden. De kinderen moesten opdrachten vervullen, op zoek naar de schat.

De verkenners (jongens van 11-15 jaar), gidsen (meisjes van 11-15 jaar) en vrijbuiters (jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen) verzamelden zich op het parkeerterrein aan het einde van het Westerpark en begonnen zaterdag vanaf 18.45 uur aan de snerttocht. De explorers (15-18 jaar) begonnen een kwartier later aan de tocht.


In zeven groepjes werd een griezelige tocht door het donkere en koude Westerpark gelopen. Via een app op de telefoon konden 6 posten in het park worden gevonden waar voor elk groepje een ander deel van een sleutelcode kon worden verkregen. Voor sommige codes moest een opdracht worden gedaan zoals een kruispuntenroute, met een kompas 31 stappen de juiste richting op lopen en via vijf spiegels een laserstraal op een bepaald punt zien te richten.

Uiteindelijk lukte het de scouts om achter de codes te komen en met de juiste sleutels de sloten van de kist te openen en naar huis te gaan met de wel verdiende schat. Maar natuurlijk niet voordat er van de snert en warme chocomel werd gesmuld.

DSC05566 DSC05576

In 2016 bestaat Scoutinggroep John McCormick 70 jaar. Dit wordt onder andere gevierd met een groots jubileumfeest op de JMC-dag. Onderdeel van het feest op zaterdag 4 juni 2016 is een reünie voor oud leden, leiding, bestuursleden en medewerkers bij clubhuis De Chute. Daarnaast wordt er voor alle leden van 9 t/m 16 juli een feestelijk groepszomerkamp in België georganiseerd.

Informatie over scoutinggroep John McCormick en meer foto’s van de snerttocht zijn te vinden op de website www.johnmccormick.nl.

 

-advertenties-

-goede doel-