20160116 Districtkampioenschappen

De Zoetermeerse Marylinn Hendriks heeft afgelopen zaterdag de gouden medaille weten te bemachtigen op het districtkampioenschappen turnen, die plaats vonden in de Turnhal SportXperience (Turnace) in Amsterdam. Hiermee mag zij zich de kampioen van Zuid-Holland noemen.

Hendriks liet in de leeftijdscategorie pupil 1 de concurrentie ver achter zich met haar turnkunsten. Zowel op balk als op sprong behaalde zij de hoogste score. Met de scores op brug als vloer wist zij met een klein verschil beslag te leggen op de eerste plaats en kreeg de gouden medaille omgehangen.

Maar Hendriks was niet de enige Zoetermeerse turnster die meedeed aan de wedstrijd. Een groot deel van de turnsters van de A-lijn van de Gymvereniging Pro Patria turnden mee aan deze eerste bondswedstrijd van het seizoen. De bronzen medaille was voor Zoetermeerse Casey-Jane Meuleman. Alle turnsters van Pro Patria kwamen uit op het hoogste niveau (N1) en plaatsten zich voor de kwartfinales, waarvoor de districtkampioenschappen de voorrondes waren. Ze komen nog wel uit op de 1/8 finales.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-