ah stadshartBij de Albert Heijn XL in het Stadshart is het altijd druk, toch moet de winkel straks bijna 4 weken dicht vanwege een grootscheepse verbouwing. Zaterdag 30 januari zal de winkel om 18 uur de deuren sluiten, waarna honderden medewerkers zich inzetten om het pand zo snel mogelijk leeg te maken. Het pand van de AH wordt helemaal casco gestript en van nul af opnieuw opgebouwd om er weer een compleet vernieuwde en moderne winkel van te maken waar op woensdag 24 februari vanaf 11 uur de klanten welkom zijn voor het heropeningsfeestje.

Manager Ian Tabben staat voor een mega grote operatie, want tot op de dag van de sluiting moeten alle artikelen nog compleet op voorraad zijn, zodat de klanten hun zaterdagboodschappen op 30 januari nog kunnen komen doen. Daarna wordt in recordtijd de hele winkel leeggehaald en de sleutels overhandigd aan Rodamco, die eigenaar is van het pand. Ian Tabben: “Tot op het laatste moment willen we onze klanten service bieden, alleen diepvries en vers wordt in uitverkoop met korting verkocht op de laatste dag dat we open zijn. Wat van de vers producten over blijft gaat naar de voedselbank, voor de overige producten hebben we afspraken gemaakt met de andere AH’s in de regio.”

De roltrap zal verplaatst worden, zodat mensen vanuit de parkeergarage al bijna in de winkel staan. Er komt één grote ingang voor de vernieuwde AH, in plaats van de twee ingangen die er nu zijn. De winkels die aan de buitenkant van de AH in hetzelfde pand zijn gevestigd zoals de juwelier en de bloemenkiosk gaan ook dicht tijdens de verbouwing, maar komen in de nieuwe situatie weer terug.

Het winkeloppervlak van de Albert Heijn zal niet veranderen. Wel zal de AH uitgebreid worden met o.a. een Sushi Daily waar ter plekke sushi vers bereid wordt. De werknemers van de winkel in het Stadshart worden tijdens de sluiting tijdelijk uitgeleend aan AH filialen in de buurt, zodat het personeel gewoon aan het werk kan blijven. De dag voor de opening van het vernieuwde filiaal zal de winkel met 180 man weer worden gevuld, zodat de klant vanaf de eerste dag weer terecht kan voor al zijn boodschappen.

Ian Tabben: “Het is een hoop werk maar we krijgen er wat moois voor terug!”

Tijdens de verbouwing kun je bij de volgende winkels terecht:

- AH Rokkeveen

- AH De Leyens

- AH Seghwaert

- AH Meerzicht

- AH Noordhove (wegens verbouwing dicht tussen 30/1 en 9/2)

- AH XL Leidschendam

-advertenties-

-goede doel-