pantershycAfgelopen zaterdag speelde het ijshockeyteam de Hotwings Panters Zoetermeer tegen de Belgische Replay HYC Herentals. Het doel van de Zoetermeerders was dit seizoen simpel: alles winnen. Afgelopen zaterdag ging echter niet helemaal zoals gepland.

De 3-0 voor in de 1e periode was de droomstart van wat uiteindelijk één van de spannendste wedstrijden van het seizoen zou worden. De drie doelpunten voorsprong konden echter niet lang worden vastgehouden in de 2e periode. Aan het einde van die ronde hadden de Panters nog maar een voorsprong van een punt, met 5-4.

Net als met 5-5 op de klok het publiek zich zorgen begon te maken, benutte Joy Turpijn de powerplay en scoorde nog twee punten. Maar de Belgen sloegen terug en de eindstand werd 7-10 in hun voordeel.

De broodnodige overwinning was dichtbij maar de derde periode duurde net even te lang voor de Panters. De weg naar de play-offs wordt nu wel een heel lastige want de Panters hebben het niet meer in eigen hand. Maar in ijshockey is niets onmogelijk.

Voor een uitgebreid wedstrijdverslag, klik hier.

Aanstaande zaterdag is er om 19:45 uur weer een knalpartij in het Silverdome tegen het eveneens sterke team van Luik. Iedereen is welkom om het Zoetermeerse team aan te moedigen.

 

-advertenties-

-goede doel-