Foto persbericht Meester Verwers handboogschietenZondag 24 januari was een spannende dag voor een aantal bovenbouwleerlingen van de Meester Verwersschool uit Zoetermeer. Via enkele voorronden waren Esther vd Logt en Sander Kasper doorgedrongen tot de enige echte finale van de basisscholencompetitie handboogschieten. Hier wisten zij uiteindelijk de eerste (Esther) en tweede (Sander) plaats te behalen.

Vlak voor de kerstvakantie hebben ongeveer duizend leerlingen van verschillende Zoetermeerse basisscholen uit de bovenbouw tijdens de gymlessen deelgenomen aan een clinic handboogschieten. Deze clinics werden georganiseerd door David Stevenhagen van Handboogschietvereniging HSK Zoetermeer. Via de clinics konden de leerlingen onder andere kennis maken met een aansprekende sport als handboogschieten.

Selectie

Op basis van de clinics hebben docenten van iedere school een aantal ‘uitschieters’ geselecteerd die mochten deelnemen aan de halve finale op zaterdag 23 januari. De Meester Verwers vaardigde drie kinderen af: Sander, Esther en Joey. In totaal streden enkele tientallen schutters schutters tijdens de halve finale waarbij uiteindelijk zowel Esther als Sander ‘door’ waren naar de finale!

Deze afsluitende wedstrijd op 24 januari, waarbij de drie finalisten met scherp schoten op een echt blazoen, leverde uiteindelijk een eerste plaats op voor Esther en een tweede voor Sander.

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-