thumbZoetermeer gaat de komende tijd flink op de schop. Er starten maar liefst 43 bouwprojecten in de stad waarvan een groot deel direct of indirect in en om het Stadshart. Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer maakt zich samen met de gemeente en Bereikbaar Haaglanden sterk om de stad ondanks de werkzaamheden goed bereikbaar te houden.

Het bestuur van Floravontuur tekende daartoe een overeenkomst met Bereikbaar Haaglanden. “Bereikbaarheid is voor de stad Zoetermeer van ongelooflijk groot belang, “zegt Margreet van Driel namens het bestuur van de promotiestichting. “Bereikbaarheid, verkeersveiligheid en mobiliteit zien wij niet als doelen op zich, maar als randvoorwaarden voor een leefbare, economisch gezonde regio en voor de verdere ontwikkeling en concurrentiekracht van onze stad. Zoetermeer heeft ‘zichtbaar vernieuwen’ hoog in het vaandel staan. Daarom is stichting Promotie Zoetermeer verheugd met het partnership met Bereikbaar Haaglanden. Dat stelt ons in staat gezamenlijk te werken aan een betere bereikbaarheid van de regio in het algemeen en de stad Zoetermeer in het bijzonder.”

Oproep

Zij vervolgt: “Als bestuur roepen we anderen in Zoetermeer - zowel individueel als georganiseerd – op om het goede voorbeeld te volgen. We zijn als promotiestichting de gelukkige ‘eigenaar’ van de Floravontuur Businessclub van Zoetermeer. De bedrijven die zich bij ons hebben aangesloten hebben stuk voor stuk ‘hart’ voor de stad Zoetermeer. We gaan de leden de komende tijd nadrukkelijk uitnodigen om in kennisbijeenkomsten mee te denken over de verbetering van de mobiliteit in de regio. En natuurlijk ook over wat het de bedrijven kan brengen.”

De aankomende en al gestarte bouwprojecten zijn een directe aanleiding om met elkaar aan tafel te gaan. Om de overlast van de bouwverkeer tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken, starten Bereikbaar Haaglanden, de partners en de gemeente Zoetermeer een bouwlogistiektafel.

Mobiliteitsmakelaar Astrid Homan: “Betrokkenen, bouwers en vastgoedpartijen, zijn van harte welkom aan de bouwlogistiek tafel. Met elkaar buigen we een probleem om tot een oplossing. Uitnodigingen worden binnenkort verzonden, maar als partijen denken te kunnen bijdragen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-