whatsappWoont of onderneemt u in Zoetermeer en heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u die de komende zes maanden nu ook via WhatsApp stellen. Op verzoek van de gemeenteraad biedt de gemeente deze mogelijkheid via WhatsApp aan. U kunt de gemeente een vraag stellen met WhatsApp via het nummer: 06 - 55 44 99 55. Let op: het is niet mogelijk om via dit telefoonnummer te bellen of een sms te sturen.

Marc Rosier (wethouder dienstverlening): "De helft van de Nederlanders gebruikt WhatsApp. Dan kan de gemeente niet achterblijven. Ik denk dat de gemeente hiermee aansluit bij de behoefte van inwoners en ondernemers om op verschillende manieren contact te zoeken met de gemeente.”

Antwoord

De gemeente behandelt vragen tijdens kantooruren en reageert zo snel mogelijk op vragen die via WhatsApp binnenkomen. Antwoorden zijn kort en bondig en verwijzen veelal naar de website. Privacygevoelige informatie vraagt en stuurt de gemeente niet via WhatsApp.

Ook interesse?

Wilt u ook gebruik maken van deze mogelijkheid, maar heeft u nog geen WhatsApp op uw smartphone? Dit is hoe het werkt: voor WhatsApp heeft u een smartphone nodig met internetverbinding of WiFi. WhatsApp is niet standaard geïnstalleerd op uw smartphone, deze app moet u eerst downloaden. Daarna kunt u het nummer toevoegen als nieuw contact en deze selecteren in WhatsApp om uw vraag te stellen.

Proefperiode

Het gaat eerst om een proefperiode van zes maanden. Aan de gebruikers stelt de gemeente tijdens deze zes maanden een paar vragen om WhatsApp te evalueren. De gemeente is uiteraard ook nog te bereiken via telefoon,  twitter, facebook en de website.

-advertenties-

-goede doel-