schilderpenseelNet als in het tv programma ‘Sterren op het doek’ kan jong talent de bewoners van het verpleeg en verzorgingshuis de Morgenster aan de Nasaulaan 11 te Zoetermeer portretteren. Op zaterdagmorgen 13 februari van 9.30 tot 12.30 wordt er een setting opgesteld in het restaurant van de Morgenster. De jonge amateur kunstenaars hebben 2 uur de tijd om schetsen te maken en foto`s van de bewoner die ze willen gaan schilderen.

Thuis kan het portret geschilderd worden, hier is ongeveer twee maanden de tijd voor. Daarna zal er in de Morgenster een expositie ingericht gaan worden van alle beschikbaar gestelde werken.

Desgewenst kunnen de bewoners die hun portret graag willen hebben, deze kopen, mits de amateur kunstenaar het beschikbaar stelt.

Jonge amateur kunstenaars die interesse hebben kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JijDoet is een project van Stichting MOOI, gesubsidieerd door Fonds 1818 en het Oranje Fonds, en heeft als doel de maatschappelijke betrokkenheid onder jongeren in Zoetermeer te vergroten. Jongeren worden gestimuleerd om hun talenten in te zetten voor een maatschappelijk doel .JijDoet begeleidt en coördineert het hele proces wat hierbij komt kijken. In dit kader heeft er eerder dit jaar een grote modeshow met 2ehands kleding plaatsgevonden op het Stadhuisplein en een benefiet festival in Park Palenstein. Op de Facebookpagina www.facebook.com/jijdoet is hierover meer te lezen en zien.

-advertenties-

-goede doel-