20160129 76394Met voorlezen kan je al vanaf de babytijd beginnen en het blijft leuk en leerzaam, ook al kunnen kinderen al zelf lezen. Voorlezen zorgt voor uitbreiding van de woordenschat, goede opbouw van zinnen, het is goed voor de concentratie en bevordert de fantasie. Bovendien is het een heel gezellige activiteit om samen met je kind te doen!

Burgemeester Aptroot kwam tijdens de Nationale Voorleesdagen dan ook graag langs bij basisschool de Jacobsvlinder in Palenstein om voor te lezen uit het prentenboek 'We hebben er een geitje bij'! Alle kleintjes luisterden vol belangstelling naar het verhaal over een klein geitje dat geboren is op de boerderij. Alle dieren komen natuurlijk even langs!

20160129 76399 20160129 76385

 

De oudere kinderen mochten na het verhaal hun vragen stellen aan de burgemeester, want wat doet een burgemeester nu eigenlijk? En zou de burgemeester ook een naam hebben of heet hij burgemeester? Een aantal jongens wou graag weten of de burgemeester vaak handtekeningen uitdeelde, na afloop van het voorlezen gingen zij snel in de rij staan voor een handtekening van deze bekende Zoetermeerder op hun school!

De Nationale Voorleesdagen worden zondag 7 februari afgesloten met de Baby, Peuter en Kleutermarkt vol met boeken en verhalen op de hoofdbibliotheek.

Video: Wolters Producties

-advertenties-

-goede doel-