sponsorschaatsenTjalk schaatst sponsorgeld voor KWF

Een keer per jaar organiseert basisschool De Tjalk een sponsorschaatsactie. Met elkaar kiezen ze een goed doel uit. Vervolgens gaan de kinderen sponsors werven. Op de schaatsbaan schaatsen de kinderen zo veel mogelijk rondjes om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Alle leerlingen (onder begeleiding van de leerlingenraad), de teamleden en de medezeggenschapsraad hebben dit jaar met elkaar gekozen voor het goede doel: Het KWF. Twee kinderen van de school fietsen in juni 2016 mee met de Alpe d’Huzes. De Tjalk sponsort hen voor deze sportieve actie en doneert daarmee het geld aan KWF.

Afgelopen vrijdag, 29 januari, hebben alle kinderen van basisschool De Tjalk, van groep 1 tot en met groep 8, geschaatst op de schaatsbaan van Silverdome. Er zijn verschrikkelijk veel rondjes geschaatst. De Tjalk hoopt dan ook een mooi bedrag te mogen sponsoren aan deze twee leerlingen, waarmee zij uiteindelijk onderzoek naar een medicijn tegen kanker sponsoren. Zij beklimmen de Alpe d’Huez omdat zij vinden dat mensen met kanker ook een goed leven verdienen.
Vanuit deze gedachte, iets over hebben voor een ander, trainen deze leerlingen wekelijks om in goede vorm te zijn. Als school wil  De Tjalk deze gedachte stimuleren.



-advertenties-

-goede doel-