AKA 2016 01Donderdag 28 januari was een spannende dag voor 16 deelnemers vanuit de PiëzoMethodiek. Met het zetten van een handtekening ging voor hen officieel de MBO 1 opleiding AKA van start. AKA staat voor arbeidsmarktgekwalificeerd assistent. De opleiding geeft kansen aan jongeren, die voorheen nog weinig succesvol zijn geweest op school en nog geen mbo-diploma hebben, om zich voor te bereiden op een plek op de arbeidsmarkt.

Nieuw voor deze groep is de mogelijkheid om vooraf aan te geven in welke sector zij willen leren en stage lopen. Mogelijke keuzes zijn techniek, horeca, zorg en welzijn en verkoop.

Hiermee bereiden Piëzo en het ID-college zich voor op een belangrijke verandering binnen deze MBO 1 opleiding per 1 september. De AKA opleiding wordt omgevormd tot de Entree opleiding, waarbij deelnemers vooraf al hun profiel moeten kiezen.

Fonds 1818

Het les- en boekengeld voor de deelnemers en de coördinatie van de opleiding wordt betaald vanuit een donatie van Fonds 1818. Hiermee maakt Fonds 1818 – de komende 3 jaar- voor 120 deelnemers deelname aan een opleiding mogelijk. Piëzo, de gemeente Zoetermeer en het ID college werken nauw met elkaar samen om de opleidingsgroepen te realiseren.

Meer informatie? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

-advertenties-

-goede doel-