3ballonnen geitjesVoorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Van 27 januari t/m 6 februari 2016 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Geheel in het thema van het prentenboek van het jaar 2016, zaten de kinderen bij De Drie Ballonnen, méér dan kinderopvang, tussen de geitjes te luisteren naar hun voorlees juf.

3ballonnen geitjes2Nationaal Voorleesontbijt
Ouders, opa's, oma's, ooms en tantes, juffen en meesters lazen op woensdag 27 januari ’s ochtends voor aan peuters en kleuters van De Drie Ballonnen. Met honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land, met bekende en
onbekende Nederlanders, is de 13de editie van De Nationale Voorleesdagen van start gegaan.

Prentenboek van het Jaar 2016
'We hebben er een geitje bij!, geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2016. In 'We hebben er een geitje bij!', is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. De kinderen van De Drie Ballonnen locatie 'De Speelboerderij' werden voorgelezen door Yolanda Meijer, werkzaam bij de bibliotheek uit Leidschenveen. De kinderen vonden het ontzettend leuk om naar het verhaal te luisteren terwijl ze zelf lekker tussen de geitjes zaten. Helemaal toen ze na het voorlezen op beschuit met muisjes werden getrakteerd!

 

-advertenties-

-goede doel-